Creix la despesa del turista estranger que visita Catalunya a l'octubre

Creix la despesa del turista estranger que visita Catalunya a l'octubre
Barcelona

Creix la despesa del turista estranger que visita Catalunya a l'octubre

Cristina Herranz Actualitzat
Turistes per Barcelona

Turistes per Barcelona

Catalunya continua sent la comunitat autonòma on els turistes estrangers es gasten més diners. La despesa dels turistes internacionals que van visitar Catalunya a l'octubre va ser de 1.540 milions d'euros, un 4,9% més que a l'octubre del 2016. Diàriament, van fer una despesa de 169 euros. Són dades que mostren que l'impacte de l'1-O va ser baix i que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE), corresponent a l'enquesta de despesa turística Egatur. En el conjunt d'Espanya, la despesa dels turistes estrangers va ser a l'octubre de 7.763 milions d'euros, un 5,9% més que el 2016.

Entre gener i octubre del 2017, els turistes estrangers que van visitar Catalunya van gastar 17.339 milions d'euros, un 22,3% dels 77.665 milions que van gastar a tot Espanya. La despesa mitjana per turista a Catalunya va ser de 1.033 euros, i la despesa mitjana diària de 187, un 6,8% superior a l'any anterior.

Després de Catalunya, les Illes Balears i les Canàries van ser les comunitats amb més turistes estrangers, amb 14.300 milions d'euros i 13.730 milions, respectivament.

Britànics i alemanys són els turistes internacionals que més despesa fan quan visiten Catalunya. Entre el gener i l'octubre, els visitants britànics van gastar 15.772 milions d'euros, i els turistes alemanys, 11.075 milions.

Les dades sobre despesa turística estrangera arriben pocs dies després que l'INE fes públic que Catalunya va rebre prop d'un 5% de turistes estrangers menys que el mateix mes de l'any passat. De tota manera, es manté com el primer destí d'Espanya, tant a l'octubre com des que va començar l'any.