Turistes per Barcelona
Turistes per Barcelona
Barcelona

Creix la despesa del turista estranger que visita Catalunya a l'octubre

Cristina HerranzActualitzat

Catalunya continua sent la comunitat autonòma on els turistes estrangers es gasten més diners. La despesa dels turistes internacionals que van visitar Catalunya a l'octubre va ser de 1.540 milions d'euros, un 4,9% més que a l'octubre del 2016. Diàriament, van fer una despesa de 169 euros. Són dades que mostren que l'impacte de l'1-O va ser baix i que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE), corresponent a l'enquesta de despesa turística Egatur. En el conjunt d'Espanya, la despesa dels turistes estrangers va ser a l'octubre de 7.763 milions d'euros, un 5,9% més que el 2016.

Entre gener i octubre del 2017, els turistes estrangers que van visitar Catalunya van gastar 17.339 milions d'euros, un 22,3% dels 77.665 milions que van gastar a tot Espanya. La despesa mitjana per turista a Catalunya va ser de 1.033 euros, i la despesa mitjana diària de 187, un 6,8% superior a l'any anterior.

Després de Catalunya, les Illes Balears i les Canàries van ser les comunitats amb més turistes estrangers, amb 14.300 milions d'euros i 13.730 milions, respectivament.

Britànics i alemanys són els turistes internacionals que més despesa fan quan visiten Catalunya. Entre el gener i l'octubre, els visitants britànics van gastar 15.772 milions d'euros, i els turistes alemanys, 11.075 milions.

Les dades sobre despesa turística estrangera arriben pocs dies després que l'INE fes públic que Catalunya va rebre prop d'un 5% de turistes estrangers menys que el mateix mes de l'any passat. De tota manera, es manté com el primer destí d'Espanya, tant a l'octubre com des que va començar l'any.

Anar al contingut