immigrant oficina estrangers
Una dona immigrant a l'oficina d'estrangers de Girona.
Girona

Creix el nombre d'estrangers que intenten reagrupar familiars de forma fraudulenta a Girona

El nombre de sol·licituds de reagrupament familiar a les comarques de Girona ha experimentat un repunt destacat. Aquest increment ha coincidit amb la detecció per part de la policia d'intents fraudulents de reagrupament familiar, on els estrangers intenten regular com a fills persones que no ho són, un cop aconseguida la nacionalitat espanyola. Els agents ja han detingut cinc homes d'origen gambià acusats de cometre aquest frau.

Actualitzat
Des de fa mig any la Unitat contra les Xarxes d'Immigració Il·legal de la Policia Nacional a Girona està detectant un increment d'estrangers, amb passaport espanyol, que intenten inscriure suposats fills amb documents falsos, per aconseguir papers per a coneguts o amics. En alguns casos el frau és molt evident, propiciant que els agents acabin descobrint l'estafa. Entre els casos més destacats de frau, hi ha el d'un home que ha intentat reagrupar fins a 72 fills i un altre cas on ha resultat que pare i fill tenien gairebé la mateixa edat.

Els investigadors, però, es troben amb el problema que hi ha alguns països, com Gàmbia, on aconseguir documents oficials resulta molt fàcil. En aquest país africà només cal la compareixença d'una persona al registre civil afirmant que la persona és filla seva, per tal d'obtenir la nacionalitat. D'altra banda, els agents han recordat que, tot i l'obtenció del passaport, els immigrants fraudulents poden ser expulsats del país.

Anar al contingut