Washington

Creix el nombre de republicans que anuncien el vot per a Hillary Clinton

El senador republicà per Nova York Richard Hanna i la consellera delegada de Hewlett Packard, Meg Whitman, destacada donant conservadora, han manifestat el seu suport a la candidata demòcrata

Actualitzat

La frustració de sectors republicans amb el candidat del partit a la Casa Blanca, Donald Trump, no deixa de créixer. Les darreres sortides de to del magnat, com les crítiques als pares d'un soldat mort o la comparació de Hillary Clinton amb un dimoni, han fet que augmentin les dissidències dins les files republicanes.

En les últimes hores, el senador republicà per Nova York Richard Hanna ha anunciat que votarà Clinton en els comicis del 8 de novembre. Pel senador, Trump no és "un home capaç de servir el seu partit i no podrà dirigir el país" i el qualifica de "vergonya nacional". "De veritat voleu que aquesta persona tingui els codis nuclears?", es pregunta abans de concloure que cal votar per la candidata demòcrata.

"Clinton ha promogut moltes de les qüestions amb les quals jo m'he compromès al llarg dels anys, incloent-hi l'expansió de l'educació i el suport a l'atenció sanitària de les dones. Si bé estic en desacord amb ella en moltes qüestions, votaré a favor seu."

També la consellera delegada de Hewlett Packard (HP), Meg Whitman, una destacada donant conservadora, ha dit que votarà Clinton i mobilitzarà els seus recursos per intentar que no guanyi Trump, a qui qualifica de "demagog deshonest".

Hanna i Whitman se sumen a la llista de republicans que donen suport a Clinton, entre els quals hi ha Brent Scowcroft, assessor en Seguretat Nacional de George Bush pare, o el secretari del Tresor amb George Bush fill, Hank Paulson.

Segons la cadena ABC, alts càrrecs del Partit Republicà estan estudiant com rellevar Trump si aconsegueixen que renunciï a la candidatura presidencial. Un portaveu del candidat republicà, Jason Miller, ha negat que hi hagi cap símptoma de frustració dins de l'equip: "La nostra campanya ha finalitzat el mes més fort en recaptació de fons i estem incorporant treballadors amb experiència i talent diàriament".

Trump expulsa d'un míting un nadó que plorava i la seva mare

Mentrestant, el candidat republicà ha protagonitzat una altra polèmica. En un míting celebrat aquest dimarts a la nit a Virginia, un nen plorava i la seva mare intentava calmar-lo. En un primer moment, Trump s'hi ha dirigit en un to afable: "No et preocupis pel nadó. M'encanten els nens petits. Sento un nadó plorar i m'agrada". Més tard, i després que el nadó no deixés de plorar, ha canviat d'opinió: "En realitat estava fent broma. Pots emportar-te aquest nen d'aquí".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut