Pla general de l'entrada a l'empresa Covestro, a la Canonja (ACN)
Pla general de l'entrada a l'empresa Covestro, a la Canonja (ACN)

Covestro invertirà 200 milions d'euros a la Canonja per produir clor

La filial de plàstics de Bayer anuncia que la planta de Tarragona produirà directament el clor que necessita i augmentarà la producció en 50.000 tones anuals

RedaccióActualitzat

Covestro, marca de la divisió de plàstics de Bayer nascuda el 2015, ha anunciat aquest dilluns una inversió de 200 milions d'euros a la seva fàbrica de la Canonja, al Tarragonès. Hi construirà una planta de producció de clor i ampliarà la factoria de plàstics MDI.

Fa poc més d'un any la factoria de Tarragona va estar a punt de tancar, però ara la direcció de Covestro a Alemanya ha anunciat aquesta inversió milionària que assegura l'activitat més enllà del 2022. Hi construirà una nova planta per produir clor, que és una de les matèries primeres bàsiques per a la factoria de la Canonja.

De 170.000 a 220.000 tones l'any

Ho farà amb tecnologia més neta i evitarà, a més, l'actual dependència externa. Amb aquesta inversió Covestro també augmentarà la capacitat de la planta de plàstics i de materials aïllants MDI en 50.000 tones per arribar a les 220.000 l'any. L'increment de producció es farà de forma progressiva fins a l'any 2022, mentre que la producció de clor no començarà fins a l'any 2020.

Fins llavors, el subministrament s'haurà de continuar fent de forma externa. L'anunci ha arribat el mateix dia que Ercros, un dels principals subministradors de clor de Covestro, ha deixat de produir-ne amb tecnologia de mercuri a les seves plantes de Flix i de Vila-sec, d'acord amb les directives ambientals de la Unió Europea.

 

Anar al contingut