Cotlliure, Catalunya Nord

Cotlliure suspèn els focs artificials de la festa major per motius de seguretat

L'esdeveniment aplegava 100.000 persones al port, però s'ha sacrificat a causa de les mesures extremes de seguretat implantades a tot França per la por dels actes terroristes

RedaccióActualitzat

La població de Cotlliure, a la Catalunya Nord, ha suspès els focs artificials previstos per a la nit d'aquest dimarts, un dels actes més multitudinaris de les seves festes. És un més dels centenars d'actes festius suspesos a França per la por dels atacs terroristes com el de Niça. Aquesta por, i les mesures de seguretat implantades per mitigar-la s'evidencia amb imatges com l'exèrcit patrullant pels carrers en plena festa major.

 

100 agents, entre policies municipals, gendarmes i militars vigilen aquests dies la multitud que es congrega al poble, que celebra les festes de Sant Vicenç. Fins i tot tiradors d'elit controlen amb prismàtics qualsevol moviment sospitós entre els participants a la festa des de les torres de vigilància medievals del castell reial. I a l'entrada del poble, escorcolls aleatoris de bosses i motxilles.

Entre les mesures de seguretat que s'han pres també hi ha la de col·locar barreres físiques als carrers com camions entravessats, amb l'objectiu d'evitar que passi el mateix que a Niça el 14 de juliol. Però la principal mesura de prevenció que s'ha pres, igual que a altres poblacions de la costa francesa, és la suspensió del tradicional castell de focs que es feia al voltant del port i que aplegava cada any prop de 100.000 persones.

L'alcalde de Cotlliure, Jacques Manyà, ho justifica així:

" Els focs només s'havien suspès per la guerra, i ara estem en guerra. Quan tens la responsabilitat, no pots exposar la gent, els nens."

En lloc dels focs, s'ha recuperat la processó marinera que va donar origen a la festa l'any 1701.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut