Madrid

Cospedal va citar Villarejo el 2009 en secret a la seu del PP per parlar de Gürtel

El digital Moncloa.com ha divulgat fragments de la gravació que presumptament va fer l'excomissari

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'han fet públics fragments d'una conversa entre l'ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal i l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo el juliol del 2009, en ple inici de l'escàndol del cas Gürtel.

Els ha publicat el digital Moncloa.com: són 7 fragments que principalment mostren com l'empresari i polític Ignacio López del Hierro, que pocs mesos després es va convertir en marit de Cospedal, va negociar la cita amb l'excomissari.

També reprodueixen l'arribada de Villarejo, acompanyat de López del Hierro, a la seu del PP la tarda del 21 de juliol en un cotxe oficial del partit, i com van entrar directament pel garatge i van pujar en ascensor procurant que no el veiés ningú.

Una hora i mitja de conversa

En canvi, els àudios divulgats, presumptament gravats per Villarejo, no desvelen pràcticament res de l'hora i mitja de conversa que assegura el digital que van tenir al despatx de Cospedal, a banda d'alguns detalls i anècdotes.

Una d'aquestes anècdotes, que adquireix tota la ironia ara, és que mentre, segons tots els indicis, Villarejo gravava la conversa, les dues parts es van reclamar confidencialitat sobre a la trobada.

Tot fa pensar, doncs, que els pròxims dies aquest digital pot anar divulgant més fragments de la conversa, i amb detalls força més comprometedors per a Cospedal.

Aquests detalls podrien estar relacionats amb intents del partit per evitar la investigació judicial sobre el cas Gürtel a través dels serveis d'espionatge de Villarejo.

Notícia relacionada: L'Audiència Nacional investiga si hi ha relació entre Moncloa.com i Villarejo

 

Gravacions de Villarejo i López del Hierro

Aquest dilluns Moncloa.com ja va publicar uns quants àudios gravats per Villarejo amb López del Hierro els dies anteriors.

Segons el digital, tots dos feia un mes que tenien trobades discretes per parlar de la investigació de la Gürtel. Les converses entre Villarejo i López del Hierro s'haurien produït entre juny i novembre del 2009.

Notícia relacionada: El PP demana la repetició del judici del cas Gürtel

Cospedal: "No aporten res"

Aquest mateix dilluns María Dolores de Cospedal va emetre un comunicat en què treia importància a les trobades del seu marit amb Villarejo, assegurant que "no van canviar res del que va passar", i que tampoc "aporten res a cap procés en marxa".

La direcció del PP, per la seva banda, ha afirmat que no està "ni mínimament preocupada" per les gravacions. De tota manera, altres veus del partit no ho veuen tan clar, i creuen que pot afectar l'encara hipotètica candidatura de Cospedal a les eleccions europees.

 

Reclamacions dels altres partits

La resta de partits, però, sí que van reclamar explicacions: el PSOE va exigir a Casado que demani la compareixença pública de Cospedal amb "la mateixa intensitat" amb què va demanar la de la ministra Dolores Delgado.

Ciutadans ha reclamat al PP que, "almenys", aclareixi si és cert que López del Hierro va poder posar obstacles a les investigacions del cas Gürtel.

I per Podem, aquestes gravacions demostren que Villarejo "treballava per al PP". Ho ha dit Pablo Echenique, que ha afegit que el problema no és Cospedal, sinó el partit sencer:

"Malgrat el rentat de cara intentat amb Casado, el PP sempre ha estat i seguirà sent una maquinària corrupta per enriquir-se ells i els seus amics. Aquest àudio ho posa de manifest."

Notícia relacionada - La "informació vaginal" de Villarejo: prostitució per fer xerrar polítics i empresaris

"Ho gravava tot"

D'altra banda, fonts de la investigació judicial sobre les gravacions de Villarejo han assegurat que aquestes amb López del Hierro i Cospedal no consten en el sumari. De tota manera, encara no han desencriptat i escoltat totes les gravacions de l'excomissari que, segons han dit aquestes fonts, "ho gravava tot".

Les converses que està divulgant Moncloa.com s'haurien produït pocs mesos després que la Fiscalia Anticorrupció denunciés a l'Audiència Nacional el que després es coneixeria com a cas Gürtel. Va ser el febrer del 2009, i el jutge Baltasar Garzón es va fer càrrec de la investigació judicial.

ARXIVAT A:
GürtelPPEspionatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut