Cospedal, sobre la sentència Gürtel: "Els arguments d'un jutge no són paraula de llei"

La ministra també s'ha preguntat sobre la fiabilitat dels jutges

RedaccióActualitzat

Tensa compareixença de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, a la comissió del Congrés que investiga el suposat finançament irregular dels populars. De Cospedal ha negat conèixer qualsevol finançament irregular del partit, ha remarcat que la sentència del cas Gürtel no condemna penalment el PP, ha criticat els jutges i ha tornat a culpar l'extresorer Luis Bárcenas, que aquest dijous va entrar a la presó.

"Ni he mentit davant el jutge Ruz, ni ho estic fent ara, ni ho he fet abans. Els arguments d'un jutge, que pot posar una sentència i que no tenen res a veure amb la resolució, no són paraula de llei, de cap de les maneres. No ho són i no ho han estat mai."

La secretària general del PP ha considerat "molt poc jurídic i molt tendenciós" l'argument de la sentència de Gürtel pel qual es posa en dubte la credibilitat del testimoni de Mariano Rajoy:

"Que un jutge tregui credibilitat a un testimoni" perquè consideri que "si diu el contrari és dolent per a ell em sembla un argument molt poc jurídic i molt tendenciós, amb tot el respecte a la sentència de l'Audiència Nacional però amb tota la meva disconformitat, per això la recorrerem."


El PSOE l'acusa de mentir i ella ha respost amenaçant amb la presentació d'una querella.

El diputat socialista Artemi Rallo:

"Els jutges han dit que els que menteixen són vostès. Que vostè ha mentit en aquesta comissió i en molts altres llocs; que han mentit el senyor Rajoy, el senyor Arenas, el senyor Pío García Escudero."


De Cospedal:

"Que m'està acusant de fals testimoni? Suposo que com que som a la seu de la sobirania nacional vostè té immunitat. Però li demanaria que quan surti ho digui davant dels mitjans de comunicació, perquè li posaré una querella per acusació de delicte."


Sobre la seva relació amb els papers de Bárcenas, la ministra ha afegit:

"Hi ha tribunals que en tres ocasions han declarat que això que diu el senyor Bárcenas sobre la meva persona demostra que els papers no són veritat perquè no ho són, almenys, en relació amb la meva persona."


Cospedal ha acusat el diputat socialista de convertir aquesta comissió d'investigació en un "linxament" al Partit Popular.

ARXIVAT A:
PPGürtelJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut