Gandia

Cospedal pregunta a Mas si ha pensat en l'economia catalana i Margallo augura un país irrellevant

Cada cop més veus del PP i del govern espanyol se sumen a dibuixar unes perspectives nefastes davant una possible independència. Cospedal pregunta a Mas si ha pensat en el futur econòmic. El ministre d'Exteriors, directament augura un futur irrellevant.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular augura un futur negre a Catalunya si s'independitza. Cada cop són més les veus del PP i del govern espanyol que se sumen a dibuixar unes perspectives nefastes davant una possible independència.

La secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha fixat la seva mirada en l'economia catalana. Cospedal ha preguntat al president de la Generalitat, Artur Mas, si s'ha qüestionat com es finançaran les empreses catalanes si Catalunya no és a dins d'Espanya.

La número dos del PP repeteix la idea que el nou estat quedaria fora d'Europa i pregunta: "com funcionarà Catalunya fora de l'euro, on vendran els seus productes i es desenvoluparan autònoms i petits empresaris fora d'un mercat espanyol".

Des de Gandia, a l'Escola d'estiu del PP, Cospedal diu que no entén com Catalunya "demana amb una mà la independència i amb l'altra, el fons de liquiditat autonòmic". Un argument que ja va fer servir aquest divendres.

Maria Dolores de Cospedal també ha llançat un missatge als catalans: "El govern espanyol està amb els catalans i poden estar ben tranquils que el govern d'Espanya té ben clar que Catalunya no pot caure mai". La secretària general del PP ha afegit que no hi ha cap govern espanyol que hagi ajudat tant les autonomies com el seu, en relació amb el fons de liquiditat autonòmic.

"Inacció i irrellevància"

El ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, també s'ha mullat sobre la independència de Catalunya. Queda clar que no hi està gens d'acord. Margallo assegura que "dividir, separar i restar" només portarà a la "inacció i la irrellevància" d'aquelles regions que optin per la "secessió", a l'hora que també "debilitarà Espanya".

Des de Melilla, García-Margallo ha dit que l'única autonomia que entén és la de la integració competitiva per fer més gran Espanya, perquè pugui tenir més importància en el si de la Unió Europea i en un món globalitzat.

El ministre argumenta que "la secessió de qualsevol regió d'Espanya no és només dolorosíssima des del punt de vista intel·lectual, sinó que és una amputació dolorosíssima des del punt de vista personal".
Anar al contingut