María Dolores de Cospedal i Pablo Casado
María Dolores de Cospedal i Pablo Casado (Efe)
Madrid

Cospedal dona el seu suport a Casado: "Pot ser una magnífica opció" per presidir el PP

L'equip de Sáenz de Santamaría respon: "Una cosa és la foto i l'altra aconseguir el vot dels compromissaris"

RedaccióActualitzat

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha mostrat el seu suport a Pablo Casado en afirmar que pot ser una "magnífica opció" per presidir el PP i aconseguir un partit "fort i unit" que estigui preparat per lluitar per Espanya i els espanyols.

Cospedal ho ha dit abans d'assistir a un esmorzar informatiu aquest dilluns al matí a Madrid. En declaracions als periodistes ha apostat per Casado per aconseguir un PP que ofereixi als seus militants i votants un projecte "il·lusionant i de futur".

 

Enfrontats pel vídeo

Això, després d'un cap de setmana on ha crescut la tensió entre els dos candidats a liderar el Partit Popular, quan falta menys d'una setmana per escollir el successor de Mariano Rajoy.

Pablo Casado i Soraya Saenz de Santamaría s'han enfrontat pel vídeo que ridiculitza membres de la candidatura de l'exvicepresidenta i per qui guanyaria un "cara a cara" que no s'ha celebrat. Es tracta d'un vídeo anònim fet amb l'estètica de la sèrie de TVE "Cuéntame".

 

Sáenz de Santamaria ha demanat al comitè que organitza el congrés dels populars que investigui qui és l'autor i quin és l'origen del vídeo, del qual Casado ja s'ha desmarcat.

L'equip de Sáenz de Santamaría sobre el suport de Cosepdal

El director de campanya de l'exvicepresidenta, José Luís Ayllón, ha assenyalat sobre el suport de Cospedal a Casado que "una cosa és la foto i una altra aconseguir el vot dels compromissaris".

En aquesta línia, qui va ser director de gabinet de Rajoy, ha defensat la independència dels compromissaris, que segons ha dit no són de cap dels candidats sinó del PP.

En declaracions a la SER ha dit que Casado fa 11 dies que "intenta fer-se la fotografia amb Cospedal", que "dura cinc minuts".

Sobre el vídeo polèmic ha assegurat que la seva candidata busca un pacte "intergeneracional" i que "no és bo que Casado renunciï a dirigents que tenen més de 40 anys".

 

En l'acte d'aquest matí a Madrid, Casado ha promès que si guanya les primàries integrarà la seva rival en l'equip. Segons Casado, Sáenz de Santamaría és una "companya extraordinària" que és "imprescindible" per al PP.

Casado també ha destacat que la resta d'aspirants a la primera volta també li donen suport i que això és "l'exponent màxim que la integració és possible".
 

Cospedal va quedar tercera

Des del 5 de juliol quan es va celebrar la primera volta, Cospedal no s'havia pronunciat per cap dels dos finalistes. Alguns dels seus col·laboradors com els exministres Catalá i García Tejerina, ja ho havien fet i, de fet, treballen en la candidatura de Casado.

Cospedal també va ser candidata a la presidència del partit, però no va passar la primera volta. Va quedar tercera amb el 26% dels vots.

Fa uns dies Sáenz de Santamaría va obrir la porta a oferir la secretaria general del PP a Casado i aquest li va respondre que no vol un càrrec, sinó renovar el PP.

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
Anar al contingut