Madrid

Cospedal avisa que el pacte fiscal no va enlloc i subratlla que "finançar el nacionalisme" no és prioritari

La secretària general del PP afirma que "finançar el nacionalisme" no és prioritari si es fa, sobretot, a costa de prestacions com la sanitat o els serveis socials

RedaccióActualitzat
La secretària general del PP afirma que "finançar el nacionalisme no és prioritari si es fa, sobre tot, a costa de prestacions com la sanitat o els serveis socials". Maria Dolores de Cospedal, en una entrevista a Europa Press realitzada abans de la compareixença d'aquest dijous d'Artur Mas, es mostra sorpresa que alguns governs tinguin com a prioritat "finançar el nacionalisme o matèries similars abans que finançar altres coses". La dirigent del PP, en aquest sentit ha citat expressament Catalunya i el País Basc.

Cospedal considera que la proposta de pacte fiscal del Parlament no és cap xantatge però considera un contrasentit el plantejament: "Com és possible dir o pacte fiscal o camí sobiranista quan a la vegada es fan servir els mecanismes d'ajuda que l'estat espanyol posa a disposició de Catalunya o d'altres comunitats".

La dirigent del Pp i presidenta de la comunitat de Castella-La Manxa també explica que "el discurs del pacte fiscal va dirigit a un públic determinat però que "veritablement no va enlloc". Cospedal també considera que la proposta és "d'una gran irresponsabilitat i d'una gran falta de sentit d'Estat i d'alçada política".

Cospedal també ha apuntat sobre les relacions entre el PPC i CiU que qualsevol decisió que passi per contemplar el pacte fiscal als futurs pressupostos tindrà l'oposició del Partit Popular.










VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut