Comunicat a la web de Corrent Roig explicat per què abandona la CUP-CC
Comunicat a la web de Corrent Roig explicat per què abandona la CUP-CC
Barcelona

Corrent Roig abandona la CUP-Crida Constituent pel pacte amb Junts pel Sí

L'organització qualifica l'acord amb Junts pel Sí de "fet d'extrema gravetat"

RedaccióActualitzat

Corrent Roig, una de les organitzacions integrades a la formació CUP-Crida Constituent des fa més d'un any, anuncia que abandona la candidatura. El grup ho explica en un comunicat que es pot llegir al seu web.

L'organització critica l'acord amb Junts pel Sí. El qualifiquen com a "fet d'extrema gravetat" perquè qüestiona el paper rupturista de la formació de l'esquerra alternativa, en quedar supeditada a un govern submís amb la Unió Europea i la troica.

"Per a nosaltres aquest acord és un fet d'extrema gravetat. Marca un abans i un després. Qüestiona el rol rupturista de la CUP-CC, en supeditar-la a un govern submís a la UE i la troica, i, per tant, contrari als interessos del poble treballador."

Corrent Roig creu que, amb aquest pacte que ha de garantir l'estabilitat parlamentària, la CUP estarà donant suport a un govern que també serà "una trava en el camí cap a la ruptura amb l'estat espanyol" i que condemna la formació a barallar-se "per engrunes en el marc de misèria imposat per Europa i pel govern espanyol".

El grup posa com a exemple la pròrroga dels pressupostos i hi afegeixen que ells es van integrar a la CUP per "canviar-ho tot" i no pas per conformar-se gestionant molt poca cosa.

"És per això que, amb amargor al cor, us volem anunciar que deixem l'espai Per la Ruptura i la candidatura CUP-CC. Així ho va decidir el conjunt de la nostra militància a la nostra última assemblea plenària. Hem caminat junts fins aquí. Ara ens separem. De ben segur que ens trobarem junts amb moltes de vosaltres al carrer i a les lluites. Així ho esperem i desitgem."

Corrent Roig és la secció catalana de la Lliga Internacional de Treballadors/es a Espanya. Es defineixen com a organització socialista revolucionària i aspiren a reconstruir la Quarta Internacional.

Acords al Consell Polític

Corrent Roig va aprofitar el Consell Polític de la formació independentista, que es va fer dissabte a Torredembarra, per comunicar aquesta decisió. 

La trobada ha servit per ratificar els acords presos els últims mesos i per anunciar que l'actual tinent d'alcalde de Ripollet i número 10 de la llista de la CUP, Pilar Castillejo, s'incorporarà de manera gradual com a diputada.

Anar al contingut