La secretària d'Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor.
La secretària d'Estat de Vivenda i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor.
Còrdova

Corredor creu que permetre l'entrega del pis per saldar la hipoteca perjudicarà les famílies

La secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha assegurat que permetre per llei que el lliurament de l'habitatge pugui saldar la hipoteca no és una bona idea i que podria tenir "conseqüències per a les famílies ". En unes declaracions a Còrdova, Corredor ha manifestat que en cas que sentències com la que va emetre la setmana passada un jutjat de Sabadell es generalitzessin, podria comportar que els bancs "no vulguin donar més de la meitat del valor de l'habitatge, que tinguin un termini més curt i que aleshores pujarien els tipus d'interès". El resultat, segons l'exministra de Vivenda, seria que "només podrien accedir a habitatges les famílies que tinguessin una capacitat de pagament o d'estalvi molt per sobre de la mitjana", amb el perjudici de la resta de famílies.

Actualitzat
Pel que fa a l'estoc d'habitatges, Corredor ha afirmat que encara n'hi ha molts sense vendre, "sobretot els de segona residència", si bé en altres llocs escassegen. Per exemplificar-ho, la secretària d'Estat ha explicat que en 17 províncies amb litoral, inclosos els arxipèlags, més del 60% de l'estoc d'habitatges estan sense vendre.

Les declaracions de Corredor van en contra les sentències que eximeixen els propietaris de continuar pagant la hipoteca després que se'ls hagi embargat el pis, com va passar a Navarra al gener i a Catalunya a finals de febrer.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut