Valdemoro

Correa assenyala Rajoy: creu que aprovava les operacions entre el PP i la Gürtel

El considerat líder de la trama Gürtel ha reiterat que Rajoy, com a secretari general del partit, "donava l'OK" a les despeses de campanya del PP

RedaccióActualitzat

El principal acusat de la trama Gürtel, Francisco Correa, creu que Rajoy era qui "donava l'OK" a les despeses de la campanya del PP i que el finançament il·legal del partit podria haver continuat després del 2004.

El considerat cap de la trama -en presó pel cas Fitur- no ha contestat a totes les preguntes dels diputats que l'interrogaven aquest dimarts per videoconferència en la comissió del Congrés. Ho ha justificat per tenir causes judicials obertes.

"Quan acabi això no tinc cap inconvenient per estar amb vostès 28 hores diàries, si em donen dues cocacoles zero".

Quan ha parlat, però, ha apuntat a Mariano Rajoy, exsecretari general del PP, i ha parlat d'una trama que anava més enllà de Madrid i València, que ha treballat també amb el PP català.

A preguntes del diputat de Podem Txema Guijarro ha dit que el president espanyol donava el vistiplau a les operacions entre el partit i Gürtel:

"- Li consta que era el secretari general, el senyor Mariano Rajoy,  qui aprovava?

- Penso que sí".

Correa, que també ha dit que el PP el va "deixar una mica abandonat" quan es va obrir la causa judicial de Gürtel, s'ha considerat una víctima del sistema:

"Si en lloc de treballar amb el PP això fos una multinacional, no seríem aquí ara. Tots els partits polítics -jo crec que és un secret de domini públic-, tots es financen de la mateixa manera. (...) Nosaltres, els empresaris, som al mig i ens ha tocat a nosaltres la loteria".


I és que Correa considera que el finançament il·legal és una pràctica generalitzada de tots els partits.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut