El presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa
El presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa

Correa admet pagaments en B del PP valencià

El cap de la trama Gürtel negocia amb Anticorrupció un acord que atenuï la seva condemna

Actualitzat

El cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, reconeix que el PP de València va pagar en B algunes feines en campanyes electorals contractades a Orange Market. A través d'un escrit enviat al tribunal que jutjarà aquests fets, Correa confessa que els diners pagats a l'empresa d'Álvaro Pérez, "El Bigotes", es traslladaven a Madrid per guardar-los en una caixa B que ell controlava. D'aquesta caixa, el cap de la trama pagava un sou a "El Bigotes" perquè no el podia tenir en nòmina a causa dels seus problemes amb Hisenda.

Correa negocia amb Anticorrupció un acord de conformitat que atenuï la seva condemna a canvi de reconèixer els fets i reparar el dany. En l'escrit, expressa el seu desig de col·laborar amb el jutjat i la fiscalia per "aclarir els fets" i assegurar que són "certs" els que li atribueix la fiscalia en el seu escrit d'acusació. Explica que la societat Orange Market es va crear quan van deixar de treballar per al PP a València.

Segons la versió de Correa, el pagament pels serveis en campanyes electorals els abonava el PP a Orange Market de tres maneres; mitjançant factures correctes, pagaments en B o la creació de factures fictícies que es van girar a diferents empresaris per treballs no realitzats.

Correa serà jutjat a partir de dilluns vinent, dia 15, amb 19 acusats més pel suposat finançament il·legal del PP valencià. En aquest nou judici, en què s'asseuran al banc dels acusats exdirigents del PP com Ricardo Costa o Vicente Rambla, Correa s'enfronta amb una petició de la fiscalia de 24 anys i mig de presó.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut