Madrid

Coronel Tapiocca entra en concurs de creditors amb un deute de 54,2 milions d'euros

El jutjat mercantil número 5 de Madrid ha acceptat a tràmit el concurs de creditors voluntari que ha presentat Coronel Tapiocca. Les negociacions de l'empresa amb les entitats financeres i els proveïdors per al refinançament del deute de 54,2 milions d'euros han fracassat, segons l'acte dictat el 21 de setembre. El jutge Javier García Marrero ha nomenat com a administradors del concurs l'advocat i soci del despatx barceloní Agustí Bou, l'economista i soci de Forest Partners José Vicente Estrada i un representant del banc de negocis EBN, que compta amb la participació de Caja Duero, Ibercaja, CAM, Unicaja i Sa Nostra.

Actualitzat
L'empresa de moda i complements, que compta amb un actiu de 9,2 milions d'euros, mantindrà la gestió del patrimoni, ja que es tracta d'un concurs voluntari. Per la seva banda, els creditors tindran un termini d'un mes, des de la publicació de l'acte al Butlletí Oficial de l'Estat, per presentar els crèdits davant el jutjat.

Al maig passat, el jutge va acceptar la petició de Coronel Tapiocca d'acollir-se a l'article 5.3 de la llei de concursos mercantils, que atorga a les empreses amb dificultats un termini de tres a quatre mesos per negociar un pla de pagaments i establir un conveni anticipat de creditors abans de declarar-se en situació d'insolvència.

La signatura, propietat del fons Gala Capital, va iniciar al març la renegociació del deute amb un sindicat bancari integrat pel banc EBN, i les entitats Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), Caja Castilla-La Mancha (CCM), Bancaixa i Caixa de Cantàbria, però va decidir acollir-se a la llei de concursos per si el procés es prolongava.

Abans de negociar amb la banca, Coronel Tapiocca ha emprès des del 2008 una reestructuració de la xarxa comercial, amb el tancament de 33 botigues i l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per al 14% del personal. La companyia compta amb un centenar de punts de venda a Espanya, Itàlia i Portugal, i amb una plantilla d'uns 400 treballadors.

Els costos de la reestructuració, les pèrdues per liquidació d'estoc d'anys anteriors i l'impacte de la crisi al sector van propiciar que la companyia tanqués l'últim exercici fiscal, entre el febrer del 2009 i el gener del 2010, amb unes pèrdues de 13,5 milions d'euros i un descens de la facturació del 25%, fins a 27,4 milions d'euros.
Anar al contingut