Gossos en una granja de Corea del Sud
Gossos en una granja de Corea del Sud

Corea del Sud tanca el seu escorxador de gossos més gran i en farà un parc

RedaccióActualitzat

Cada any es menja al voltant d'un milió de gossos a Corea del Sud. Els hàbits de consum, però, estan canviant. El que abans es considerava com una carn delicada i selecta ara té cada cop menys adeptes. Prova d'aquesta tendència és la decisió de tancar l'escorxador de gossos més gran del país.

Aquest cap de setmana ha estat l'últim en què l'escorxador de Taepyeong-dong ha funcionat. Aviat es convertirà en un parc públic. Els contraris al consum de carn de gos s'han apuntat una gran victòria.

 

Vídeo relacionat: Les noves generacions de sud-coreans intenten sensibilitzar els seus compatriotes contra el consum de carn de gos

 

A Taepyeong-dong, a Seongnam, al sud de Seül, hi havia fins a sis escorxadors funcionant alhora i han sacrificant centenars de gossos a la vegada. ONG com Humane Society International han denunciat que les condicions a l'interior del centre eren "terrorífiques". Denuncien que fins i tot han trobat a l'interior dels escorxadors cables per electrocutar els animals.

 

Fotografies de l'escorxador de Taepyeong-dong difoses per l'ONG Humane Society International

 

Es calcula que a tot Corea del Sud hi ha 17.000 granges i escorxadors de gossos, que serveixen als consumidors d'aquesta carn.

Corea del Sud és l'únic país asiàtic on hi ha un consum continuat de carn de gos i hi ha granges dedicades a tenir-los com a bestiar. El consum, però, està caient, així com també el nombre de restaurants que serveixen gos, que ha passat de 1.500 a 700 el 2015, en pocs anys.

 

Notícia relacionada: Polèmica a la Xina pel maltractament animal a la festa de la carn de gos

 

El 2018, una enquesta de Gallup recollir que el 70% dels sud-coreans rebutgen el consum de carn de gos i no en volen menjar. Tot i això, només el 40% pensava que el consum s'havia de prohibir.

Corea no té una legislació sobre com s'ha de tractar la carn de gos ni com s'han de sacrificar aquests animals. El 65% dels coreans defensen que s'hauria de fer en condicions més humanitàries. Molts grangers que s'hi dediquen demanen que hi hagi una regulació, però els defensors dels animals s'hi oposen i reclamen que s'acabi d'una vegada per totes amb el consum de carn de gos.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut