Una parella de coreans està a punt de fer-se un petó davant d'un mural a Seül. (Foto: Reuters)
Els infidels eren castigats fins ara amb penes que arribaven als dos anys de presó. (Foto: Reuters)
Seül

Corea del Sud despenalitza la infidelitat matrimonial

Una sentència de la justícia coreana despenalitza l'adulteri, que fins ara era una conducta castigada amb penes de fins a dos anys de presó

RedaccióActualitzat

Corea del Sud ha declarat inconstitucional que estigui penalitzada la infidelitat matrimonial. L'adulteri estava recollit com a delicte al Codi Penal i estava penat amb condemnes de fins a dos anys de presó per a infidels i amants. Segons la sentència del Tribunal Constitucional, l'article viola la llibertat de les persones a escollir les seves parelles i el seu dret a la privacitat. També afegeix que ha quedat del tot obsolet i no reflecteix la manera de pensar dels sud-coreans.

La mesura s'aplicarà de manera retroactiva i tots aquells que hagin estat acusats o condemnats des del 2008 podran sol·licitar la revisió del cas. Des del 1990 el Tribunal Constitucional de Corea del Sud ha votat en quatre ocasions i sempre s'havia denegat l'abolició de la llei. Es calcula que des del 1985 fins avui uns 53.000 sud-coreans han estat acusats formalment d'adulteri.

La mesura ja ha tingut les seves primeres reaccions. La marca de preservatius sud-coreada Unidus ha vist com els seves accions s'han disparat a la Borsa de Seül. Aquesta empresa, amb seu a la capital sud-coreana i fundada el 1973, produeix més de 50 milions de preservatius cada any per a diferents mercats de tot el món. 
 

 

Anar al contingut