Pyongyang

Corea del Nord torna a habilitar el "telèfon vermell" amb Seül des d'aquest matí

El govern sud-coreà, que aquest dimarts va fer una proposta de diàleg a alt nivell al règim comunista de Pyongyang, ho ha qualificat d'avenç significatiu

RedaccióActualitzat

Els Jocs Olímpics d'hivern que es faran el mes que ve a Corea del Sud serveixen, de moment, per desbloquejar el diàleg entre Seül i Pyongyang. Aquesta matinada, el règim nord-coreà ha anunciat en un comunicat la reobertura d'una línia calenta entre els dos països. S'interpreta com un nou gest de distensió després que Corea del Sud va convidar la veïna del nord a obrir negociacions perquè pugui participar en els Jocs Olímpics d'hivern, que es disputen el pròxim mes.

 

 

Els contactes directes entre les dues Corees eren inexistents des de fa dos anys. Aquest "telèfon vermell" torna a funcionar aquest mateix dimecres. Poc després que la televisió nord-coreana hagi fet pública la notícia, a Seül, un portaveu de la presidència sud-coreana ho ha qualificat d'avenç significatiu.

 

"El govern agraeix la resposta positiva de Corea del Nord al nostre suggeriment de normalitzar la línia directa fronterera. Consultarem amb Corea del Nord sobre les qüestions de procediment a les converses intercoreanes"

 

Representants de Seül i de Pyongyang es trobaran la setmana vinent a la zona desmilitaritzada que hi ha a la frontera entre les dues Corees.

Recordem que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, al seu missatge de Cap d'Any, ja va anunciar la disposició a participar als Jocs Olímpics d'hivern, que es faran aquest febrer en territori sud-coreà. Després d'aquest discurs, el govern de Corea del Sud havia proposat a Pyongyang una reunió d'alt nivell per dimarts de la setmana que ve, per abordar la participació als Jocs d'hivern.

Mentrestant, Donald Trump ha desafiat el règim nord-coreà després que Kim Jong-un afirmés al missatge de Cap d'Any que "a la meva taula sempre hi ha un botó nuclear". El president dels Estats Units respon amb una piulada al líder de Corea del Nord assegurant que "el seu botó nuclear és més gran i poderós que el seu" i que, a més, "funciona".

Anar al contingut