Pyongyang

Corea del Nord torna a desafiar la comunitat internacional amb el llançament d'un coet de llarg abast

El règim de Kim Jong-un assegura que el coet transporta un satèl·lit de telecomunicacions, però la comunitat internacional creu que es tracta d'una prova de llançament de míssils de llarg abast

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha llançat amb èxit, aquesta matinada, un coet que les autoritats de Pyongyang diuen que transporta un satèl·lit espacial de telecomunicacions, però hi ha sospites que es pot tractar d'un míssil balístic.

Una càmera situada a la banda xinesa de la frontera amb Corea del Sud ha detectat un objecte resplendent al cel poc després de les 10 del matí, hora local.

 

Tot i que el règim nord-coreà insisteix que es tracta d'un satèl·lit de telecomunicacions, la comunitat internacional creu que és d'un assaig encobert de llançament de míssils de llarg abast. L'ONU va prohibir a Corea el llançament de míssils d'aquest tipus.

Corea del Sud, el Japó i els Estats Units encapçalen les crítiques i les reaccions indignades davant aquesta nova provocació del règim de Kim Jong-un. 

El Consell de Seguretat de l'ONU s'ha reunit d'urgència i ha acordat condemnar l'acció i treballar per a una nova resolució amb més sancions al país.

La Xina, tradicional aliat de Corea del Nord, ha lamentat el llançament i ha demanat calma a la resta de països.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut