És el primer llançament de míssils des del passat 19 de juliol quan en va llançar dos de curt abast i un tercer de mitjà abast
És el primer llançament de míssils des del passat 19 de juliol, quan en va llançar dos de curt abast i un tercer de mitjà abast
Pyongyang

Corea del Nord torna a desafiar els seus veïns i llança un nou míssil

Aquesta nova demostració de força ha tornat a aixecar les protestes dels països de la zona

RedaccióActualitzat

Nou llançament d'un míssil balístic de Corea del Nord aquesta matinada. És el primer llançament de míssils des del passat 19 de juliol, quan en va llançar dos de curt abast i un tercer de mitjà abast. Després del llançament, Corea del Sud i el Japó han reforçat les seves defenses.

Aquesta nova demostració de força ha tornat a aixecar les protestes dels països de la zona. Tòquio assegura que el míssil ha caigut a 250 quilòmetres de la seva costa després de recórrer 1.000 quilòmetres des de Corea del Nord. L'acció de Pyongyang s'interpreta com una demostració de força davant de Seül i Washington després que els Estats Units hagin instal·lat en territori sud-coreà un paraigua antimíssils per fer front a l'amenaça del país comunista.

Diverses resolucions de l'ONU prohibeixen a Corea de Nord desenvolupar míssils balístics i provar-los a causa sobretot dels seus programes d'armes nuclears.

Anar al contingut