Seül

Corea del Nord respon a la comunitat internacional amb el llançament de nous míssils

Corea del Nord torna a desafiar la comunitat internacional amb el llançament de més míssils. Coincidint amb el 4 de juliol, festa de la independència nord-americana, Corea del Nord ha llançat fins a set míssils des de la seva costa oriental cap al mar de l'Est, al Japó. És la segona vegada en una setmana que Corea del Nord fa un llançament, ja que dijous en va disparar quatre més. Les protestes de Corea del Sud han estat contundents. El govern de Seül creu que els primers míssils, els de dijous, formaven part d'unes maniobres, i atribueix els d'aquest dissabte a una resposta de Corea del Nord a la pressió internacional perquè abandoni la seva cursa armamentística.

Actualitzat
Els nous projectils són de més abast que no pas els que va llançar aquest dijous. Corea del Nord ha començat disparant tres míssils de curt abast, però després n'ha llançat fins a quatre més de balístics i amb un abast molt superior als anteriors. Tots els ha disparat des de la base militar de Gitdaeryong, prop de la ciutat de Wonsan, al sud-est del país.

El Ministeri d'Afers Estrangers de Corea del Sud ha condemnat els fets, ja que els considera una violació de la darrera resolució dictada per l'ONU per part del règim comunista. El govern de Seül també ha anunciat que col·laborarà amb el Japó i els EUA per estudiar com es poden aturar aquestes proves balístiques.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut