Pyongyang

Corea del Nord reconeix el fracàs del llançament del polèmic coet que l'enfrontava amb la comunitat internacional

El llançament del polèmic coet amb què Corea del Nord pretenia posar en òrbita un satèl·lit civil, desafiant la comunitat internacional, ha fracassat. Passada la mitjanit, hora d'aquí, s'ha enlairat l'artefacte i al cap d'un o dos minuts ja queia al mar Groc desintegrat. El règim de Pyongyang ha admès el fracàs hores després que Corea del Sud, el Japó i els Estats Units el fessin públic.

RedaccióActualitzat
Segons el règim nord-coreà, el míssil transportava un satèl·lit meteorològic, però diversos països temien que fos en realitat la prova d'un míssil balístic de llarg abast.

Davant d'aquesta possibilitat, el Japó havia desplegat el seu sistema antimíssils, en previsió que el coet passés pel seu territori.

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà aquest divendres d'urgència per tractar el que consideren una violació de les resolucions de les Nacions Unides.

Allau de crítiques

Independentment d'aquesta trobada, diversos països ja han criticat durament l'actuació, que ha estat qualificada de provocació.

Washington adverteix Pyongyang que continuarà vigilant-lo i manté el compromís amb els seus aliats a la zona. El govern nord-americà assegura que el llançament del que considera un míssil amenaça la seguretat a la regió, viola la llei i contravé els últims compromisos del règim comunista.

Tot plegat, s'ha conclòs, aïlla una mica més Corea del Nord i és un malbaratament de recursos innecessari davant d'una població que passa gana.

Una població que no ha vist cap imatge del llançament. En el moment que ha tingut lloc, la televisió estatal emetia un reportatge de com torrar castanyes.

La Xina, aliat nord-coreà, continua mut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut