Corea del Nord podria anul·lar la cimera Kim-Trump per unes maniobres militars

Actualitzat

Corea del Nord es planteja cancel·lar la cimera prevista per al 12 de juny a Singapur entre Kim Jong-un i el president dels Estats Units, Donald Trump. La raó són unes maniobres militars que duran a terme Corea del Sud i els EUA i que Pyongyang considera "una provocació".

Segons ha informat l'agència oficial nord-coreana KCNA, les maniobres Max Thunder, en què participen les forces aèries sud-coreanes i nord-americanes, són un assaig per a una invasió de Corea del Nord i "una provocació intencionada".

"Els Estats Units hauran de sospesar amb cura tot allò relacionat amb la cimera prevista amb Corea del Nord, a la vista d'aquests provocadors exercicis militars conjunts amb la participació de les autoritats de Corea del Sud."

Segons el règim nord-coreà, aquestes maniobres vulneren la Declaració de Panmunjon, subscrita el 27 d'abril passat per Kim Jong-un i el president sud-coreà, Moon Jae-in, a la frontera entre els dos països. La declaració estableix un compromís amb la pau permanent i la completa desnuclearització de la península coreana.

En els exercicis militars, que van començar divendres passat i duraran dues setmanes, hi participen un centenar d'avions, entre els quals hi ha F-22 indetectables per als radars, caçabombarders F-15 i bombarders estratègics B-52.

Corea del Sud i els Estats Units porten a terme regularment exercicis militars conjunts, que sempre han suscitat el rebuig del règim de Pyongyang, que els considera una amenaça.

ARXIVAT A:
Corea del Nord
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut