Pyongyang

Corea del Nord ordena a les seves tropes que estiguin preparades per entrar en combat

L'element de disputa, aquest cop, són els altaveus que Seül utilitza per retransmetre propanganda en contra del règim totalitari de Kim Jong-un

RedaccióActualitzat

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha ordenat a les tropes situades a la frontera amb Corea del Sud que es preparin davant la possibilitat d'entrar en combat. El govern diu que estan gairebé en un estat de guerra i ha convocat una reunió d'urgència de la cúpula militar.

Aquest nou conflicte entre les dues Corees va esclatar dijous, quan l'exèrcit nord-coreà va disparar artilleria cap a la zona on es troba la unitat militar sud-coreana de Yeoncheon, ubicada a la part oest de la Zona Desmilitaritzada que divideix els dos països.

Corea del Sud va detectar amb els seus radars l'atac, que no va causar desperfectes. Tot i això, Seül va reaccionar a aquesta provocació amb el llançament de desenes de projectils contra el nord.

Malgrat això, l'element de fons de la disputa, aquest cop, són els altaveus que Seül utilitza per retransmetre propaganda en contra del règim totalitari de Kim Jong-un. Corea del Nord ha amenaçat que prendrà mesures militars si no se suspenen les emissions abans de dos dies. Una petició que Seül ha rebutjat. Corea del Sud manté el pols i assegura que respondrà "amb força davant de qualsevol tipus d'atac nord-coreà".

La tensió militar entre nord i sud s'ha elevat al seu màxim en més de dos anys. El  4 d'agost, dos soldats sud-coreans van resultar greument ferits per l'explosió de tres mines antipersones. Un dels militars va perdre les dues cames i l'altre un peu.

Una investigació de Corea del Sud va concloure que les mines van ser col·locades en els dies previs per soldats nord-coreans que, sense ser vistos, van entrar a la part sud-coreana de la Zona Desmilitaritzada.

Com a represàlia, Seül va activar, per primera vegada en 11 anys, els altaveus de la frontera que envien missatges contra del règim de Kim Jong-un.

El Japó s'ha mostrat molt preocupat per l'escalada de tensió i ha instat els dos països a abstenir-se de realitzar "actes de provocació". Mentre es coordina amb Seül i Washington, Tòquio està recopilant informació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut