Seül

Corea del Nord llança quatre míssils de curt abast en un dia cap al mar del Japó

Ja són quatre els míssils de curt abast que Corea del Nord ha llançat aquest dijous. L'agència de notícies sud-coreana Yonhap, que cita fonts oficials de Seül, ha informat que al llarg de la tarda, hora d'allà, el règim de Pyongyang ha llançat dos míssils més, que s'afegeixen als dos projectats hores abans. Els primers projectils han sortit des de la costa oriental del país en direcció al mar de l'Est, al Japó, entre les cinc i les sis de la tarda hora local. L'últim l'haurien llançat a les 19.50, també hora coreana.

Actualitzat
Aquests llançaments coincideixen amb moviments diplomàtics xinesos de cara a recuperar un paper rellevant en el diàleg a sis bandes sobre el programa nuclear nord-coreà. Pequín intenta recuperar el paper mediador en la negociació sobre el programa nuclear nord-coreà enviant un emissari als països implicats en el diàleg a sis bandes.

Seül assegura que els primers dos míssils han recorregut una distància d'uns 100 quilòmetres. Això els fa pensar que podrien ser una versió millorada del seu model Silkworm, que es fa servir com a míssil terra-mar contra naus.

Les mateixes fonts oficials consideren que les pràctiques podrien formar part de les maniobres militars que Corea del Nord va anunciar que faria al mar de l'Est o mar del Japó. El 23 de juny Pyongyang va avisar el Japó que prohibiria la navegació en una zona marítim pròxima a Wonsan perquè tenia previst fer-hi exercicis militars.
Anar al contingut