Pyongyang

Corea del Nord fracassa en l'intent de llançar un míssil

RedaccióActualitzat

Intent fallit de l'exèrcit nord-coreà de llançar un nou míssil. L'artefacte ha esclatat just després que el disparessin. El llançament s'ha fet l'endemà que el règim de Kim Jong-un exhibís el seu arsenal militar en una gran desfilada a Pyongyang i enmig de l'escalada dialèctica entre els Estats Units i Corea del Nord.

 

 

Ha estat l'altra Corea la que ha informat que l'artefacte havia esclatat just després que el disparessin des de la localitat costanera de Sinpo. El govern de Seül denuncia que el programa armamentístic nord-coreà "és una demostració de l'amenaça que suposa per al món sencer" i demana més sancions i més estrictes contra el seu veí del nord. 

El Comandament del Pacífic de l'Armada dels Estats Units també ha confirmat el llançament d'un míssil des de la costa nord de la península de Corea que ha esclatat just després d'enlairar-se. Han "detectat i seguit" el llançament del míssil però asseguren que desconeixen el tipus i rang de l'artefacte, que ha explotat gairebé immediatament. Washington ha enviat a la zona el portaavions nuclear Carl Vinson.
   
Dissabte Corea del Nord va advertir que està preparada per llançar un atac nuclear contra els Estats Units si hi ha una provocació. El vicepresident del Partit dels Treballadors de Corea del Nord, Choe Ryong-hae, assegura que respondran "a una guerra total amb una guerra total" i als atacs nuclears amb el seu propi arsenal atòmic.

 

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut