Un oficial de les Nacions Unides porta una caixa amb les restes d'un soldat dels Estats Units mort en la guerra de Corea, durant una cerimònia …
Un oficial de les Nacions Unides porta una caixa amb les restes d'un soldat dels Estats Units mort en la guerra de Corea, durant una cerimònia a la base aèria sud-coreana d'Osan, a Pyeongtaek (Reuters)
Seül

Corea del Nord entrega les restes de 55 soldats dels EUA morts a la guerra de Corea

Trump agraeix a Kim Jong-un aquest gest que arriba coincidint amb els 65 anys de la firma de l'armistici

RedaccióActualitzat

Continua el desgel entre Washington i Pyongyang. Coincidint amb els 65 anys de la firma de l'armistici en la guerra de Corea, les autoritats nord-coreanes han entregat als Estats Units les restes de 55 soldats nord-americans morts durant aquest conflicte bèl·lic, que va passar entre el 1950 i el 1953.

Aquest era un dels punts de l'acord firmat pels líders dels dos països fa un mes i mig a la cimera de Singapur. Donald Trump, via Twitter, ha agraït el gest a Kim Jong-un. Afirma que "després de tants anys, aquest serà un gran moment per a tantes famílies."

 

Ha estat una cerimònia a la base aèria sud-coreana d'Osan, a Pyeongtaek, carregada de simbologia i enmig d'un respectuós silenci. Oficials de les Nacions Unides que han recollit a Corea del Nord les 55 caixes amb les restes dels soldats les han lliurat a oficials nord-americans de la base militar. L'acte oficial de repatriació serà dimecres, però les restes es pot trigar 3 anys a identificar-les per poder entregar-les als seus familiars.

A Pyongyang, el líder Kim Jong-un presidia l'homenatge a les víctimes. El 12 de juny, ell i Donald Trump obrien les portes a la desnuclearització i la repatriació. 33.000 combatents nord-americans, però, continuen desapareguts. El record d'aquella guerra segueix molt viu per als familiars als Estats Units, i sobretot a Corea del Nord.

Els atacs aeris contra tot el que es movia al nord comunista són l'origen de la rancúnia contra els Estats Units, vistos des d'aleshores com una amenaça. El gran poder aeri nord-americà i la política de terra cremada amb l'ús de napalm va suposar aniquilar un 20% de la població, amb gairebé 300.000 civils morts.

ARXIVAT A:
Estats UnitsCorea del NordTrump
Anar al contingut