El líder nord-coreà, a la dreta de la imatge, i el seu tercer fill i potencial successor, a l'esquerra, Kim Jong Un. (Foto: EFE)
Fotografia oficial que mostra el fill petit de Kim Jong Il i potencial successor, Kim Jong Un, a l'esquerra. (Foto: EFE)
Pyongyang

Corea del Nord difon la primera foto oficial del successor de Kim Jong Il

Corea del Nord ha mostrat la primera fotografia oficial de Kim Jong Un, el fill petit del líder del país i el seu potencial successor. L'agència estatal nord-coreana KCNA n'ha difós la imatge i ha indicat que és del 29 de setembre, l'endemà d'haver-lo nomenat per a dos llocs clau que el col·loquen en el primer lloc per succeir Kim Jong Il al capdavant de la dinastia comunista. A la foto, Kim Jong Un, que es creu que té 27 o 28 anys, apareix a primera fila, a l'extrem esquerre de la imatge, dos llocs a la dreta del seu pare, amb el qual presenta similituds físiques. Si arriba al poder, serà la tercera generació de la mateixa família que lidera el país des que es va fundar, el 1948.

Actualitzat
El diari nord-coreà "Rodong Sinmun" ha publicat la primera foto oficial de Kim Jong Un, el tercer fill de Kim Jong Il, que aquesta setmana va rebre poders militars i polítics que el situen com a successor al capdavant del règim de Pyongyang.

L'agència estatal nord-coreana KCNA, que n'ha difós la imatge, ha explicat que va ser presa el 29 de setembre, l'endemà d'haver estat nomenat durant la conferència extraordinària del partit dels treballadors per a dos llocs clau per succeir el seu pare en el poder.

En la fotografia, Kim Jong Un, amb un aspecte seriós i rígid i amb similituds físiques amb el seu pare, apareix més corpulent que en les fotos de jove que se li atribuïen i que fins ara havien estat les úniques referències, no confirmades, sobre el seu aspecte físic. Kim Jong Un, que es creu que té 27 o 28 anys, apareix assegut a l'extrem esquerre de la imatge, dos llocs a la dreta del seu pare.

La instantània forma part d'una gran imatge en la qual apareixen tots els delegats i els líders del partit únic nord-coreà que van participar a la reunió, la primera conferència del partit des del 1966.

Es creu que tant la sortida de l'anonimat de Kim Jong Un i com els nomenaments militars i polítics el consoliden com a successor del seu pare al capdavant del règim comunista de Corea del Nord. Si això es confirma, serà la tercera generació d'una mateixa família que arriba al poder des de la fundació del país, el 1948.
Anar al contingut