Un avió de combat sud-coreà durant una operació militar nocturna.
Un avió de combat sud-coreà durant una operació militar nocturna. (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord dialogarà si es retiren les sancions de l'ONU i se suspenen les maniobres militars

El règim nord-coreà ha aparcat un moment la seva retòrica bel·licista i es mostra ara disposat a dialogar sobre la desnuclearització de la península. Pyongyang posa com a condicions prèvies que Seül i Washington suspenguin les seves maniobres militars conjuntes i retirin les sancions de l'ONU. Els experts no descarten que Corea del Nord acabi accedint a alguna mena de negociació.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ofereix ara diàleg a canvi de condicions difícilment assumibles pels seus interlocutors. El règim de Kim Jong-un demana a Corea del Sud i els Estats Units que aparquin les maniobres militars conjuntes i retirin les sancions de l'ONU. Les autoritats sud-coreanes ja han rebutjat l'oferta. Consideren "il·lògiques" aquestes condicions, alhora que han instat Pyongyang que deixi de fer amenaces i prengui una "decisió correcta".

Des del punt de vista dels experts, no es descarta que aquest tomb de Corea del Nord derivi cap a alguna mena de negociació. Washington insisteix a demanar al règim comunista que abandoni la seva campanya d'hostilitats i s'assegui a negociar, sense cap requisit previ.

En aquest context, la Xina, aliat històric de Corea del Nord, ha donat suport al gest de Pyongyang per intentar solucionar el conflicte. Pequín creu que el diàleg és l'única via adequada per alleujar la tensió a la península coreana.
Anar al contingut