Concentració a Pyongyang aquest dimecres per mostrar suport als plans bel·licistes de Kim Jong-un (Reuters)
Concentració a Pyongyang aquest dimecres per mostrar suport als plans bel·licistes de Kim Jong-un (Reuters)

Corea del Nord detalla com vol bombardejar les bases d'EUA a l'illa de Guam

Preocupació al món per l'augment de la bel·ligerància entre el règim de Pyongyang i el govern de Trump

RedaccióActualitzat

L'escalada d'amenaces verbals entre els governs de Corea del Nord i dels Estats Units s'incrementa. Corea del Nord diu que el pla per llançar quatre míssils contra l'illa de Guam, al Pacífic, on l'exèrcit nord-americà hi té diverses bases, estarà a punt d'aquí pocs dies, a mitjans d'agost. El govern de Pyongyang fins i tot ha detallat el tipus de projectil i el recorregut que faran:

"Els míssils Hwasong-12 travessaran el cel sobre les prefectures japoneses de Shimane, Hiroshima i Koichi. Abastaran 3.356 quilòmetres i cauran a uns 30 o 40 quilòmetres de Guam."

 

Guam és l'illa més gran de l'arxipèlag de les Mariannes, i la controlen els EUA des del 1898, després de quatre segles de ser una possessió espanyola. Està situada a l'alçada de les Filipines i d'Austràlia, i és un punt estratègic pel control de tot Àsia. El secretari de Defensa nord-americà, James Mattis, ja ha replicat que llançar els míssils representarà la fi del règim nord-coreà.

"Un paio que ha perdut la raó"

A banda d'aquestes amenaces concretes, el govern de Kim Jong-un considera que amb el president nord-americà, Donald Trump, només funciona la força perquè és "un paio que ha perdut la raó". Ho han dit després que Trump amenacés amb "fer caure foc i fúria" sobre Corea del Nord.

L'augment de la bel·ligerància entre els responsables dels dos països, originada per les proves amb míssils per part de Corea del Nord, preocupa la comunitat internacional. El secretari d'Estat nord-americà, Rex Tillerson, va voler tranquil·litzar aquest dimecres a la població dels EUA. Ho va fer en l'avió que el portava, precisament, a l'illa de Guam.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut