Vehicles amb treballadors sud-coreans es dirigeixen al complex industrial de Kaesong, en territori de Corea del Nord. (Foto: EFE)
Vehicles amb treballadors sud-coreans es dirigeixen al complex industrial de Kaesong, en territori de Corea del Nord. (Foto: EFE)
Pyongyang

Corea del Nord desconnecta la "línia vermella" amb Seül

El règim nord-coreà ha decidit tancar l'última via de comunicació que mantenia amb Corea del Sud. L'anomenada "línia vermella" posava en contacte els exèrcits de tots dos països. Pyongyang assegura que ja no té sentit mantenir aquesta connexió en una situació prebèl·lica.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha decidit tallar l'última via de comunicació militar amb el seu veí del sud. L'escalada de tensió amb Seül i les amenaces militars del govern de Kim Jong-un ha provocat una situació que afecta la vida dels treballadors que s'han de desplaçar entre les dues Corees. Aquest és el cas dels treballadors sud-coreans que tenen la feina al parc empresarial de Kaesong, en territori nord-coreà. Per poder travessar la frontera cada dia necessiten l'autorització del Nord, que, habitualment, es feia a través de la línia de comunicació entre els exèrcits. A partir d'ara, aquesta autorització es fa via telefònica

La normalitat en aquest centre industrial, el pulmó econòmic del règim estalinista, desmunta en part l'argumentari bel·licista que Pyongyang està exhibint els últims dies. Aquesta mateixa setmana, Corea del Nord va anunciar que posava les seves tropes en posició de combat cap al Sud, els Estats Units i les illes nord-americanes de Guam i Hawaii, al Pacífic.

Cada dia que passa, el règim de Kim Jong-un fa un nou gest intimidador, tot i que l'excés d'amenaces pot acabar anul·lant la seva credibilitat. L'última d'aquestes amenaces arriba des del diari nord-coreà "Rodong Sinmun", que apunta que una de les opcions de les Forces Armades del règim és un "atac nuclear preventiu". Aquest diari afirma que les bases militars de Corea del Sud i dels Estats Units, tant en el continent com als voltants de la península coreana, figuren entre els objectius militars.

De moment, les autoritats nord-americanes han enviat dos avions nuclears a Corea del Sud. Dos bombarders furtius B-2 Spirit capaços de descarregar bombes convencionals i nuclears participaran en els exercicis militars que Seül i Washington fan aquests dies en territori sud-coreà.
Anar al contingut