Pyongyang

Corea del Nord desafia els EUA i llança un nou míssil mentre Trump es reuneix amb Shinzo Abe

RedaccióActualitzat

Corea del Nord continua la seva escalada de tensió amb la comunitat internacional i ha llançat aquesta matinada un míssil balístic cap al mar del Japó.

Es tracta de la primera prova armamentística del règim de Pyongyang des que Donald Trump va accedir a la presidència dels Estats Units. A més, el test balístic ha coincidit amb la trobada que aquest cap de setmana manenen a Florida Trump i el primer ministre japonès, Shinzo Abe

No és la primera vegada que Corea del Nord desafia la comunitat internacional amb el llançament de míssils, però el fet que hagi coincidit amb la trobada de Trump i Abe afegeix intencionalitat i provocació al fet. 

El llançament s'hauria fet des d'una base aèria a l'oest del país i el míssil s'hauria desplaçat uns 500 quilòmetres en direcció al mar del Japó, tot i que no hauria arribat a les aigües territorials d'aquest país.

 El president nord-americà, Donald Trump, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, han fet aquest dissabte una roda de premsa conjunta per denunciar el llançament del míssil nord-coreà. Trump ha mostrat tot el seu suport al president japonès i ha dit que es tracta d'un fet intolerable.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut