Imatge del llançament d'un míssil
Pyongyang prepara noves proves nuclears (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord amenaça amb assajos nuclears dirigits contra els Estats Units

El règim de Pyongyang ha confirmat que està preparant més assajos nuclears i que continuarà llançant satèl·lits i míssils de llarg abast. Corea del Nord ha anunciat que aquestes accions van dirigides contra el seu "enemic", els Estats Units, a qui amenaça novament després que l'ONU va sancionar el govern de Kim Jong-un.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha confirmat que està preparant un "assaig nuclear d'alt nivell" dirigit al seu "enemic jurat", els Estats Units. En un comunicat difós per l'agència oficial, el règim diu que les diferències es resolen per la força, no per les paraules. Tot i això, no hi ha cap data sobre el moment que es farien aquestes proves. Segons els analistes, l'expressió "alt nivell" podria indicar que l'artefacte està compost d'urani, en comptes de plutoni, com en les anteriors ocasions.

El responsable nord-americà de Corea del Nord, Glynn Davies, ha instat Pyongyang a no cometre aquest error. El Consell de Seguretat de l'ONU va ampliar dimarts les sancions contra Corea del Nord pel llançament d'un coet al desembre, i hores després, el règim va desafiar la comunitat internacional anunciant que continuaria endavant amb el programa nuclear.

Corea del Sud creu que el país comunista podria portar a terme en qüestió de pocs dies el seu assaig atòmic des de la mateixa base que va utilitzar a les dues proves anteriors del 2006 i del 2009, unes accions que li van comportar la condemna internacional i sancions de l'ONU.




Anar al contingut