Barcelona

Corbacho: "Qui vulgui prejubilar als 55 anys que en pagui tots els costos"

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha assegurat que l'Estat no pot continuar cobrint el cost de les prejubilacions en empreses que tinguin beneficis. En declaracions a "Els matins" de TV3, Corbacho, que avui clausura a Barcelona la trobada informal de ministres de Treball europeus, ha dit que les empreses que jubilen treballadors abans d'hora n'hauran d'assumir les despeses. El ministre de Treball ha carregat contra la política de prejubilacions que bancs i caixes han estat duent a terme fins fa poc temps. "En aquest país hi ha sectors econòmics que jubilaven als 52 anys per tenir més beneficis", ha constatat Corbacho.

Actualitzat
"L'empresa que vulgui jubilacions als 55 anys que en pagui tots els costos", ha afirmat Corbacho. El ministre de Treball ha recordat que el debat sobre retardar la jubilació "està obert a tots els països d'Europa" i aquí se'n parla "de fa molt de temps, encara que ara prenem la decisió".

Celestino Corbacho ha dit que "revisar les edats de jubilació i combatre la jubilació anticipada són temes de treball a Europa". Ho ha dit justament abans de clausurar a Barcelona la trobada informal de ministres de Treball europeus.

El ministre Corbacho ha volgut deixar clar que "hi haurà un abans i un després de la crisi" i que "no podem pretendre que la crisi sigui un parèntesi i que les coses tornaran a ser com abans".

El govern espanyol ja té enllestida la proposta per reformar el sistema de pensions per garantir-les a partir del 2030, quan es farà més notori l'envelliment de la població. El mateix ministre Corbacho ha remarcat que, malgrat el superàvit de 8.000 milions que garanteixen les pensions en els propers 20 anys, cal fer reformes per mantenir-les.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut