Barcelona

Corbacho preveu que l'atur arribarà al 12,5% a començaments del 2009

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, preveu que al primer trimestre del 2009 la taxa d'atur a l'Estat arribarà al 12,5%. Aquesta és la previsió que s'havia fet per a tot l'any. El 2008 es tancarà amb un atur de l'11,3%, i durant els primers mesos de l'any que ve, la xifra continuarà creixent. Almenys fins al juny. Corbacho ha afegit que al segon semestre l'atur deixarà de créixer. Pel que fa a les dades d'aquest dimarts, corresponents al mes de novembre, admet que també seran negatives.

Actualitzat
El ministre de Treball, Celestino Corbacho, s'ha mostrat esperançat que l'atur deixi de créixer a Espanya durant el segon semestre de l'any que ve, segons ha indicat després d'una conferència, en un dinar a la Cambra de Comerç de Barcelona. "Esperem que l'atur deixi de créixer en el segon semestre de l'any vinent", ha dit el ministre, que ha demanat "temps perquè les mesures anticrisi puguin ser efectives". Corbacho ha reconegut que el primer trimestre del 2009 la taxa d'atur superarà l'11,3%, i amb aquesta xifra es preveu que es tancarà l'any.

Durant la conferència Corbacho ha defensat les mesures anticrisi del govern, i n'ha destacat el pla per potenciar l'obra pública dels ajuntaments, que, segons el ministre, suposaran, per exemple, 40.000 milions d'inversió pública per a l'Hospitalet, ciutat de la qual va ser alcalde. A més, ha ressaltat que "l'ICO finançarà el circulant de les empreses amb 10.000 milions d'euros", i ha advertit que, ara, els diners arribaran a les empreses i després, de manera més lenta, també arribarà la confiança a la gent. No obstant això, ha demanat a les entitats financeres "que s'apressin a traslladar a les famílies i a les empreses les ajudes que estan rebent".

Celestino Corbacho ha volgut pronunciar-se sobre la congelació salarial que ha propugnat el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, en una entrevista a "La Vanguardia". S'ha limitat a assenyalar que els agents socials "sabran trobar el punt d'equilibri necessari que demana l'economia".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut