Celestino Corbacho en una imatge del 2016 (ACN)
Celestino Corbacho en una imatge del 2016 (ACN)
L'Hospitalet de Llobregat

Corbacho, obert a participar en una plataforma electoral amb Cs a l'Hospitalet

Descarta ser cap de llista per Ciutadans i deixa clar que no donarà suport a Núria Marín

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de l'Hospitalet de LlobregatCelestino Corbacho no descarta "participar en una plataforma" política de cara a les pròximes eleccions municipals, que s'han de fer d'aquí un any. 

Corbacho, en canvi, ha desmentit -en declaracions al programa "Els Matins" de TV3- que Ciutadans li hagi fet cap oferta de cara a les eleccions municipals per tornar a ser candidat a l'alcaldia, que va governar entre el 1994 i el 2008, quan militava al PSC.

"No he rebut cap oferta. No hi ha hagut aquesta oferta, ni per part meva hi ha hagut cap oferiment a Ciutadans per encapçalar una llista les properes eleccions."

La notícia de l'acostament de Ciutadans a Corbacho l'ha publicada "Nació digital", que afegeix que està "enfrontat" a Núria Marín, l'actual alcaldessa, del PSC, i que sospesa donar algun tipus de suport al candidat de Ciutadans, Miguel García, que és amic seu.

Corbacho ha reconegut aquesta amistat amb García "des de fa 30 anys" i que tots dos queden "sovint" per "fer un cafè" o "comentar coses".

Per això, ha afegit, se n'alegrarà si, com "tot apunta", Miguel García guanya les pròximes municipals i es converteix en alcalde.

 

No ha entrat, en canvi, en detalls sobre la seva relació amb l'actual alcaldessa, però sí que ha volgut deixar clar que no demanarà el vot per Marín "de cap manera". 

A més, ha recordat que, al gener, quan es va donar de baixa del PSC, ja va dir que no era "per anar a un altre" partit ni tampoc "per encapçalar una llista municipal", que "és una possibilitat que jo no contemplo".

Sí que contempla, en canvi, la possibilitat -si algú li ho demana i li sembla interessant fer-ho- de tornar a la política participant "en una plataforma" transversal. Com a exemple ha posat la plataforma Ciutadans pel Canvi, que havia promogut Pasqual Maragall.

Celestino Corbacho, nascut en un poble de Badajoz fa 69 anys, va ser alcalde de l'Hospitalet durant més de tres mandats, entre el 1994 i el 2008

 

Va deixar aquest càrrec i el de president de la Diputació de Barcelona per ser ministre de Treball del govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero.

Al cap de dos anys i mig, l'octubre del 2010, va tornar a la política catalana per reforçar la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament que van portar Artur Mas a la presidència de la Generalitat després de set anys de govern tripartit, presidit primer per Pasqual Maragall i després per José Montilla.

Corbacho va deixar la militància del PSC el 12 de gener d'aquest any, argumentant que no se sentia reconegut per l'aparell del partit, on no tenia cap càrrec orgànic des del 2016.

ARXIVAT A:
PSCCs
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut