Madrid

Corbacho diu que la proposta de reforma laboral no serà "tancada"

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha assegurat que la proposta que presentarà aquest divendres el govern per reformar el mercat laboral no serà "tancada", sinó que es tractarà d'un document que pretén obrir "el debat, el diàleg i l'acord". Així ho ha dit Corbacho després de reunir-se a La Moncloa amb el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb representants de la Confederació Europea d'Empresaris i el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán.

Actualitzat
"Hem d'esperar a divendres per veure si estan o no satisfets amb la proposta", va assenyalar Corbacho, després de ressaltar la "clara voluntat" de l'executiu d'enriquir el seu document a través del diàleg i d'intentar acordar "el màxim". "No només del contingut de la proposta, sinó les que puguin sorgir", ha afegit.

Sobre les dades d'atur del mes de gener, Corbacho va admetre que és una xifra que no es pot valorar "com a positiva", encara que va ressaltar que és la primera vegada que la desocupació és menor que la registrada el mateix període del 2008, cosa que demostra que els increments es van allunyant "cada vegada menys" de la mitjana estacional. "Ens trobem probablement al tram final de l'atur com a conseqüència de la crisi", ha assenyalat el titular de Treball i Immigració. No obstant això, Corbacho ha dit que aquesta teoria es podrà confirmar durant els sis primers mesos d'aquest any.

D'altra banda, Corbacho no ha volgut comentar la petició del Fons Monetari Internacional a Espanya, Portugal i Grècia de reduir els salaris. "El govern no sol fer comentaris de l'opinió de determinats organismes internacionals", ha dit.

De la Vega: "El present de les pensions està garantit, parlem de demà"

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que "avui, el present de les pensions està garantit, avui tenim unes xifres de superàvit de la Seguretat Social, però no estem parlant d'avui, sinó de demà", ha puntualitzat.

Fernández de la Vega ha afirmat, sobre la proposta de retardar la jubilació fins als 67 anys, que no l'ha sorprès la reacció davant d'aquesta iniciativa, ja que "és normal que quan es planteja un tema tan important que afecta la vida dels ciutadans es produeixi un debat. És natural i raonable".

El govern, ha dit, no té por del debat, respecta totes les posicions i creu que el que ara s'ha de fer és "posar-lo sobre la taula, perquè els ciutadans ho entenguin i perquè entre tots busquem la millor solució". Ha aclarit que aquesta proposta és "important" per garantir el futur de les pensions i de la Seguretat Social i ha dit que "no hem de posar en perill un sistema que s'ha construït amb l'esforç de tantes generacions de treballadors".

Per això, ha afegit que "amb responsabilitat i amb arguments hem fet aquesta proposta per portar-la al Pacte de Toledo i al diàleg social, i en aquest marc és on hem de donar, entre tots, la proposta final amb consens", perquè "mai hem estat partidaris d'imposicions per decret."
Anar al contingut