Saragossa

Corbacho demana a l'alcalde de Vic que "es dediqui a governar i deixi d'enredar"

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha demanat a l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que es dediqui a governar i "deixi d'enredar" i que compleixi la llei, ja que no empadronar immigrants sense papers és una acció "il·legal". Corbacho ha respòs així quan se li ha preguntat sobre la resposta que la comissària europea d'Interior ha donat a una pregunta de CiU al Parlament Europeu sobre la situació dels immigrants irregulars a Vic. La comissària recorda que Espanya hauria de complir la directiva que estableix que quan les autoritats tenen coneixement de la presència d'un estranger en situació irregular han d'iniciar els procediments de retorn.

Actualitzat
Per Corbacho, CiU ha utilitzat de manera "no rigorosa" la resposta de la comissària i així intenta donar cobertura a l'"acció il·legal" que vol dur a terme l'Ajuntament de Vic. Segons el ministre, el que està fent Vila d'Abadal amb aquest assumpte és "enredar" perquè "té por" que en les pròximes eleccions una formació política xenòfoba amb implantació al seu municipi "li pugui prendre part del seu espai electoral".

Negar l'empadronament a qualsevol persona contravé la llei vigent, ha advertit Corbacho, i el que han de fer els alcaldes és "complir". "Si algú considera que hi ha una llei que no és adequada, que promogui una acció perquè es canviï", ha emfatitzat.  Amb la legislació actual a la mà, és il·legal negar-se a l'empadronament, i ha afegit que transferir "massivament" les dades del padró a la policia pot tenir "conseqüències jurídiques", perquè aquest no és el seu objectiu, sinó servir d'eina per prestar serveis a la ciutadania.

Ha recordat que la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, va anunciar que s'havia demanat un informe a l'advocat de l'Estat sobre aquesta qüestió. Tot i això, el ministre ha precisat que la UE "en cap cas" obliga els estats membres a expulsar els immigrants, sinó que només ho permet, però en qualsevol cas el que no permet és "discriminar en l'exercici dels seus drets fonamentals".
Anar al contingut