L'alcalde diu que el tancament és una "tragèdia" per al poble.
L'alcalde diu que el tancament és una "tragèdia" per al poble.
La Pobla de Segur

Copirineo ajorna l'ERO que deixa 43 persones a l'atur i acaba amb 50 anys d'activitat

La cooperativa làctiCa, ubicada a la Pobla de Segur, havia de firmar aquest dimecres l'expedient que confirma la seva desaparició i l'acomiadament de 43 persones. La diferència en les dades laborals de la plantilla ha obligat a ajornar-ho uns dies. Copirineo tancarà després de mes de 50 anys d'història i amb un deute que puja a 7,3 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

La firma de l'expedient de regulació de la cooperativa làctica Copirineo s'ha ajornat fins dilluns. El motiu ha estat una diferència en les dades laborals dels 43 treballadors que es quedaran a l'atur.

Abans de l'hora en què havia de fer-se la firma, el comitè d'empresa s'ha reunit amb l'alcalde de la Pobla de Segur, Luís Bellera. Les dues parts han constatat que els directius no han donat cap marge per a una negociació de viabilitat.

Per l'alcalde, el tancament és una tragèdia. "A part que sempre ha estat una icona de la indústria a la Pobla i a la comarca, de cop i volta" se sumaran 43 persones a les llistes de l'atur. "En una població de 3.000 habitants, passa de ser un drama, és una tragèdia", ha assegurat Bellera.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat en ple una moció en solidaritat amb els treballadors i socis de Copirineo. També insten la Generalitat a dur a terme les accions necessàries per garantir la continuïtat de l'empresa i dels llocs de treball.

L'empresa assegura que el govern no els ha donat cap ajuda, a diferència del que fins ara ha dit el conseller Josep Maria Pelegrí. El gerent de Copirineo, Josep Escales, ha parlat per primera vegada davant dels mitjans i s'ha defensat de les acusacions de mala gestió llançades des de l'administració i els sindicats. "Des de fa dos anys, membres de la junta rectora i jo mateix hem demanat dos, tres i quatre vegades" una reunió amb la conselleria per explicar-li la situació i per demanar-los aquest crèdit de liquiditat." "Tantes vegades com hi hem anat, hem rebut un 'no' com una catedral."

Copirineo tanca després de mes de 50 anys d'història i amb un deute que puja a 7,3 milions d'euros.

Anar al contingut