Lleida

Copaga ven la fàbrica de pinso i els escorxadors a Nutreco

La compra de la cooperativa lleidatana Copaga per part de Nutreco s'ha formalitzat a Madrid. La multinacional holandesa pagarà 30 milions d'euros pels actius de la cooperativa i els estocs de pinso i de bestiar d'aquesta cooperativa ramadera de Lleida amb més de 60 anys d'història. A més, invertirà 20 milions d'euros més per modernitzar les instal·lacions. L'acord preveu mantenir els llocs del treball per al centenar de treballadors de Copaga i que els socis deixin de ser propietaris per convertir-se en clients.

Actualitzat

Després d'arrossegar problemes econòmics des de l'any 2002, els socis de Copaga s'han vist obligats a vendre la fàbrica de pinso i els escorxadors de la cooperativa per assegurar la supervivència de les seves granges. Des d'aquest dijous els 400 socis de Copaga, una coopertiva ramadera amb més de 60 anys d'història, deixen de ser propietaris per convertir-se en clients de la multinacional holandesa Nutreco.

Nutreco serà la propietària dels animals que els ramaders engreixin a les seves granges i els vendrà el pinso. Aquest tipus de relació comercial, que s'anomena integració, serà una de les apostes de la multinacional holandesa per créixer a Lleida.

Nutreco compra Copaga per 30 milions d'euros, deu més del que s'havia anunciat fa uns mesos, ja que s'ha sumat el valor de l'estoc de pinso i del bestiar de la cooperativa. La multinacional invertirà 20 milions més en tres anys per modernitzar instal·lacions. Amb els diners obtinguts de la venda, Copaga liquidarà el deute que arrossega des que el 2002 va suspendre pagaments.

Anar al contingut