El jutge del cas Dina demana al Suprem que imputi Pablo Iglesias
Pablo Iglesias, al Congrés dels Diputats (EFE/Chema Moya)

Cop de porta d'Errejón a Pablo Iglesias per anar junts a les autonòmiques de Madrid

Més Madrid rebutja l'oferiment d'Iglesias i la candidata, Mónica García, es reivindica: "Les dones podem frenar la ultradreta sense que ningú ens tuteli"

RedaccióActualitzat

Primer revés a la candidatura de Pablo Iglesias a la Comunitat de Madrid, fins i tot abans de presentar-se. Més Madrid, el partit d'Iñigo Errejón, rebutja sumar-s'hi i anuncia que hi aniran sols, amb candidatura pròpia, i que l'encapçalarà Mónica García.

La formació no tanca possibles acords de govern posteriors, però sí que descarta obertament una confluència amb Podem per concórrer a les eleccions autonòmiques del 4 de maig. Defensen, doncs, la seva candidatura "feminista, regionalista i verda".

 

El partit d'Errejón, nascut de l'escissió de Podem, té el triple de diputats a l'Assemblea de Madrid que el partit de l'encara vicepresident. Iglesias havia proposat anar-hi junts i fer unes primàries per veure qui encapçalaria la llista, si ell o la candidata de Més Madrid.

 

Iñigo Errejón i Mónica García a l'Assemblea de Madrid

El "no" a Iglesias l'ha donat, en primera persona, Mónica García, amb un contundent missatge a les xarxes socials. Si Iglesias va fer la proposta, aquest dilluns, a través d'un vídeo a twitter, ella li ha respost amb el mateix format.

 

En el missatge, Mónica García replica que "Madrid no és una sèrie de Netflix" i que ara no és el moment de "mirar-se el melic ni fer cops d'efecte":

"A la irresponsabilitat d'Ayuso de convocar eleccions en plena pandèmia, no hi podem sumar ni més frivolitat ni més espectacle ni més testosterona."


La candidata de Més Madrid diu que el més important ara és "treure Ayuso i la ultradreta de la Puerta del Sol" i defensa que elles, les dones, són perfectament capaces de fer-ho, sense "tuteles masculines":

"Les dones estem fartes de fer la feina bruta perquè en els moments històrics ens demanin que ens apartem".

Mónica García ha reivindicat la feina feta fins ara i s'ha presentat davant dels madrilenys com una metgessa de la sanitat pública capaç de curar Madrid: "Hi posaré l'ànima, el cor i el cervell."


L'oferta d'Iglesias, enverinada

Podem és, actualment, el grup minoritari a l'Assemblea de Madrid. Té 7 diputats, i aviat podria quedar sense lideratge, perquè la seva portaveu, Isa Serra, podria ser inhabilitada per un enfrontament amb la policia en un desallotjament.

El partit d'Errejon i García, en canvi, en té 20. Els socialistes, guanyadors dels últims comicis, va aconseguir 37 diputats. Entre tots no van sumar prou per fer front  al bloc de la dreta, amb PP, Ciutadans i Vox que, amb un total de 68 diputats, van donar el govern a Isabel Díaz Ayuso.

ARXIVAT A:
Unides PodemComunitat de Madrid
Anar al contingut