Barcelona

Conxita, Antònia Font i Feliu Ventura són els triomfadors dels premis Enderrock 2007

Els mallorquins Antònia Font, el cantant Feliu Ventura i el grup Conxita són els triomfadors dels premis Enderrock de música catalana, que s'han lliurat aquest dimarts a la nit a la sala Bikini de Barcelona. Els de ses Illes han rebut els premis al millor grup i al millor disc, amb "Batiscaf Katiuskas", mentre que el cantautor valencià ha aconseguit quatre guardons en la categoria de millor cançó d'autor; millor artista; millor disc, per "Alfabets de futur"; millor cançó, per "Alacant", i millor directe, pel concert a L'Auditori. Antònia Font i Feliu Ventura han estat distingits pels lectors de la revista, mentre que Conxita ha estat l'aposta de la crítica, que els ha destacat com a millor grup de pop rock i millor disc, per "Amb lletra petita".

Actualitzat

La consulta popular ha rebut més de 6.500 vots. Com a millor cançó, els lectors d'"Enderrock" han premiat "Seguirem somiant", de Sopa de Cabra. Un altre clàssic, Els Pets, han estat guardonats com a millor directe, per la seva actuació a L'Auditori de Barcelona.

En folk, els valencians Al Tall han guanyat en les categories de millor grup i millor disc, per "Envit a vares". La millor cançó ha estat "Tombar-me al teu costat", de Xerramequ Tiquis Miquis, mentre que el millor directe l'ha aconseguit la Companyia Elèctrica Dharma.

En l'àmbit del jazz, com a millor solista ha estat premiat Horacio Fumero, i com a millor disc, "In a sentimental groove", d'Ignasi Terraza Trio. El premi a la millor nova proposta ha estat per a Cris Juanico & L'Original Jazz Orchestra del Taller de Músics. El premi al disc internacional se l'ha endut "New Flamenc Sound", de Chano Rodríguez.

Els lectors també han premiat Plouen Catximbes com a grup revelació; "Clavell morenet", de La Troba Kung-fú, com a millor portada; el lloc web d'Obrint Pas com a millor pàgina; Bikini com a millor sala de concerts; "Cremen les nostres naus!", d'Inadaptats, com a millor DVD musical; "Wa yeah!", d'Antònia Font, com a millor videoclip; "Jo faig cançons", de Jofre Bardagí, com a millor lletra, i "My own way home", de Beth, com a millor disc català en una altra llengua.

La crítica, a banda de Conxita, ha premiat "No hi ha crisi", de Canimas, com a millor àlbum de cançó d'autor; "Andròmines", d'Eduard Iniesta, com a millor disc folk, i "We push, you pull", de Unfinished Sympathy, com a millor disc català en una altra llengua.

Anar al contingut