Nous professors per a les escoles catalanes
Nous professors per a les escoles catalanes

Convoquen 2.000 places per a mestres i professors a Catalunya

La convocatòria es fa sota l'aplicació del 155. Els exàmens es faran a partir de l'abril de l'any que ve i les sol·licituds s'han de presentar abans del 20 de desembre.

RedaccióActualitzat

El DOGC publicarà aquest dimecres la convocatòria d'oposicions per a 2.000 mestres i professors a Catalunya. Els exàmens es faran a partir de l'abril de l'any que ve i les sol·licituds s'han de presentar abans del 20 de desembre.

L'anunci de la convocatòria d'oposicions el va fer el Departament d'Ensenyament; però, sota l'aplicació del 155, ha estat el secretari d'Estat d'Educació, Universitats i Formació Professional, Marcial Marín, qui ho ha anunciat en un lliurament de premis a Madrid.

 

 

Marín ha recordat que dilluns es va celebrar el Dia del Mestre i ha destacat que, com a "gest de reconeixement, tranquil·litat i garantia", s'han convocat aquestes oposicions de docents d'Educació Infantil, Primària i Secundària a Catalunya, a les quals en seguiran més, ha dit, en altres comunitats autònomes.

Les places anunciades corresponen a l'oferta parcial d'ocupació pública per aquest any. Es tracta de 1.602 places per a Educació Secundària: 223 de Matemàtiques, 201 d'Anglès, 171 de Llengua Espanyola i Literatura, 163 de Geografia i Història, 136 de Llengua Catalana, 121 de Biologia i Geologia, 111 de Física i Química i 107 d'Orientació Educativa.

Pel que fa a Primària i Infantil, s'oferiran 373 places (205 d'Anglès, 110 de Música i 58 d'Audició i Llenguatge). La resta estan destinades a Escoles Oficials d'Idiomes (14) i d'Arts Plàstiques i Disseny (11). 

El departament que dirigeix Íñigo Méndez de Vigo ha recordat, en un comunicat, que, en aplicació de l'article 155, el Ministeri d'Educació exerceix l'àmbit de la seva competència, "garantint el funcionament de l'Administració de la Generalitat de Catalunya."

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut