Representants d'Universitats per la República, en roda de premsa (ACN)
Representants d'Universitats per la República, en roda de premsa (ACN)
Barcelona

Convocades vagues d'estudiants d'universitat i secundària per defensar l'1-O

Els sindicats d'estudiants convoquen una mobilització a les aules entre dimecres i divendres

RedaccióActualitzat

La plataforma unitària "Universitats per la República" ha convocat una vaga de dos dies a les universitats catalanes -dijous, 28, i divendres, 29- per denunciar el que consideren "la persecució judicial i policial que patim per part de l'Estat espanyol i l'estat d'excepció encobert que s'ha instal·lat a Catalunya".

El portaveu de la Plataforma, Jordi Vives, ha reclamat que diumenge que ve es pugui votar.

"Que l'1 d'octubre es pugui celebrar el referèndum amb total normalitat per poder iniciar el camí cap al procés constituent."

Els estudiants han confirmat que mantindran l'ocupació de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per convertir-lo en un punt de trobada de les persones mobilitzades.

Els partits i organitzacions que donen suport a la plataforma i a la convocatòria de vaga són: AEP, AJEC, AJUP, Arran, ANJI, CEUCAT, CNJC, FNEC, Front d'Estudiants, JCC, JERC, JNC, SEPC i Unió Joves Pagesos.

Per la seva part, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han convocat dos dies de vaga als estudiants de secundària. Són el dimecres 27 i el dijous 28. El Sindicat d'Estudiants també convoca vaga general als instituts el dimecres 27, i insta els estudiants a les manifestacions previstes al migdia.

El sindicat de professors USTEC·STEs ha dit que se solidaritza amb els sindicats d'estudiants i demana als professors que no obstaculitzin la mobilització ni posin proves amb efectes acadèmics aquests dies.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut