Barcelona

Convocada una vaga dels treballadors de les ambulàncies arreu de Catalunya, tret de la ciutat de Barcelona

Els treballadors de les ambulàncies que atenen les emergències a tot Catalunya, tret de Barcelona ciutat, faran quatre dies de vaga per exigir millores laborals, segons ha sabut Catalunya Ràdio. Les jornades de protesta seran els dies 26, 27, 30 i 31 d'aquest mes d'octubre i afectarà els transports sanitaris de tot el país menys els barcelonins. La vaga afecta uns 4.000 treballadors d'aquest sector.

Actualitzat

Convocada una vaga d'ambulàncies arreu de Catalunya, menys a la ciutat de Barcelona. Les aturades, que es faran el 26, 27, 30 i 31 d'octubre, afecten 4.000 treballadors, sobretot conductors, caps de servei i portalliteres, entre altres col·lectius.

Els treballadors de les ambulàncies reclamen a ACEA, la patronal majoritària al sector, que les seves condicions laborals i salarials tendeixin a equiparar-se amb les del personal de la funció pública, segons ha explicat el portaveu de UGT, Juan Cobacho. Els treballadors també denuncien que no se'ls concedeixen plusos per treballar el cap de setmana i que el segon conveni autonòmic del sector és equiparable als convenis del transport urbà o de mercaderies.

Anar al contingut