Josep Rull i Artur Mas al Consell Nacional de Convergència.
Josep Rull i Artur Mas al Consell Nacional de Convergència.
Barcelona

Convergència ratifica amb un 92,68% dels vots la nova direcció que encapçala Josep Rull

Amb la nova direcció que lidera Josep Rull, Convergència es prepara per encarar el tram definitiu abans del 9-N

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica formalitza la seva "refundació" i ratifica pel 92,68% dels vots a favor la nova direcció convergent, que estarà encapçalada pel secretari general del partit, Josep Rull.

El Consell Nacional ampliat de la formació se celebra al Palau de Congressos de Catalunya i serveix per ratificar la proposta de remodelació que a finals de juliol va anunciar el president de la formació i de la Generalitat, Artur Mas. Amb aquesta "refundació", Convergència Democràtica es prepara per encarar el tram definitiu abans del 9-N. Un procés que també ha estat motivat per l'adéu d'Oriol Pujol arran de la imputació pel cas de les ITVs.

A més de Josep Rull, també s'ha aprovat el nomenament de la resta de membres del nou Comitè de Direcció, que completa Lluís Corominas, com a vicesecretari general de Coordinació Institucional, i Mercè Conesa, com a nova portaveu de la formació. El conseller Francesc Homs, Pere Macias, Xavier Trias, Irene Rigau, Meritxell Borràs i Francesc Sánchez són altres components del nou comitè de CDC.

En la seva intervenció davant el Consell Nacional, el nou número dos del partit, Josep Rull, ha advocat per impulsar un partit nou i refundat, per aconseguir "un nou país que sigui independent i lliure". Rull ha admès que són moments durs per a CDC però "plens d'esperança i determinació" i ha advertit que no se'n sortiran els que fan servir el cas de Jordi Pujol com una oportunitat d'acabar amb Convergència.

Anar al contingut