Convergència prepara la refundació una setmana abans del "congrés fundacional"

Mentre l'organització del congrés ultima els documents de base, la plataforma impulsada per Germà Gordó proposa un partit "sobiranista" i de "centre ampli"

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) escalfa motors per al congrés fundacional que ha de definir el nou partit que l'ha de substituir en el futur i que se celebrarà el cap de setmana del 8 al 10 de juliol. De fet, seran dos congressos: un serà el divuitè i últim de CDC, i l'altre serà el primer del nou partit, que es vol que sigui diferent de l'actual i que tindrà un nom nou.

Els actuals militants del partit s'estan inscrivint per participar en el congrés i per convertir-se en "associats" del nou partit –ja no es diran militants-. La crida no s'ha fet només als militants, sinó a tothom qui ho vulgui, en coherència amb l'objectiu explícit d'aquest procés, que és ampliar les bases de la formació política. Aquests nous "associats" que no hagin estat militants de CDC s'incorporaran a la convocatòria a partir de les vuit del vespre del dia 8. Tots plegats estan cridats a definir, fins al diumenge dia 10, com serà i com estarà organitzat el nou partit.

Germà Gordó impulsa una plataforma alternativa

Aquest divendres dia 1 arribarà als inscrits la proposta de la direcció de com hauria de ser el nou partit. És una proposta que s'ha acabat de definir després del procés de consulta a les bases de les últimes setmanes, i tindrà una alternativa proposada per la plataforma impulsada per l'exconseller de Justícia, Germà Gordó, i que s'ha anomenat "Nova Convergència".

Aquesta plataforma va fer pública aquest dijous la seva proposta, amb un document penjat a la seva pàgina web –germagordo.cat-, i que es titula "Un nou partit per a un nou país". En aquesta proposta Gordó i els seus volen que el nom nou del partit inclogui la paraula "Convergència".

Per poder atraure no només persones netament independentistes i sumar-hi també els que aposten pel dret a decidir, Nova Convergència vol que el nou partit es defineixi com a "sobiranista". Un altre eix bàsic proposat és la definició de "centre ampli", i fent servir la paraula de moda, "confluència", volen que "socialdemòcrates, social-cristians, democratacristians, social-liberals i liberals se sentin còmodes."

La seva proposta inclou que els principals càrrecs del partit i els candidats a electes s'escullin amb el sistema de primàries, que es limitin els mandats a 8 anys, i que el màxim càrrec del partit no pugi ser alhora President de la Generalitat, alt càrrec del govern o ocupar càrrecs parlamentaris.  També proposen acceptar que hi hagi corrents organitzats dins del partit.

La llista de dirigents s'escollirà el 23 de juliol

La plataforma de Gordó està "acabant de tancar" la seva llista de 12 persones que aspiraran a la direcció del nou partit. Això es farà en una segona etapa, el 23 de juliol, amb una votació que s'ha definit com a "primàries". Una altra plataforma que vol presentar-hi candidats és Reagrupament, que ha aprovat que el seu president, Ignasi Planas, aspiri a liderar el nou partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut