Ada Colau al ple de l'Ajuntament de Barcelona
Ada Colau al ple de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona

CiU obre converses per buscar una majoria alternativa al govern d'Ada Colau

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió mou fitxa contra el govern d'Ada Colau. El portaveu del grup municipal encapçalat per Xavier Trias ha anunciat que obre converses per buscar "una majoria alternativa".

Joaquim Forn ha fet aquest anunci en el ple de l'Ajuntament de Barcelona, quan es votava una  reprovació a la política d'Ada Colau.

Forn ha explicat que sense Convergència no hi pot haver alternativa de govern. Diu que la formació assumeix aquesta responsabilitat:

"Avui la majoria d'aquest plenari censura la seva manera de governar. Aquest plenari li està dient que no podem continuar així. Com a principal grup de l'oposició, amb 10 regidors, som conscients que qualsevol alternativa que es pugui plantejar a aquest govern passa pel nostre grup i assumim aquesta responsabilitat. Estem disposats a treballar per una majoria àmplia que sigui alternativa a l'actual govern."

Forn ha explicat que iniciaran converses amb tots els grups. Convergència té 10 regidors a l'ajuntament, un menys que Barcelona en Comú. La majoria se situa en els 21 regidors.

Convergència, Ciutadans, ERC i el PP, que junts sumen 23 regidors, han votat a favor de la moció de reprovació d'aquest divendres. La CUP s'ha abstingut i el PSC i Barcelona en Comú hi han votat en contra.

Les possibilitats que la proposta tingui èxit semblen baixes, perquè caldria una aliança amb els vots d'Esquerra, el PP i Ciutadans. El líder dels republicans, Alfred Bosch, ja ha explicat que està obert a parlar de tot, però que continuen apostant per un govern d'esquerres.

"Estem disposats a parlar amb tothom qui vulgui un govern de progrés, que resolgui els problemes que té la ciutat i que sigui lleial al país i les seves institucions."

 

Colau respon ironitzant amb la consulta sobre l'AMI

Colau ha respost a la proposta de Forn de configurar una alternativa de govern de manera indirecta i irònica. Ho ha fet aprofitant un prec de CiU que reclama la celebració de la consulta sobre l'adhesió de la ciutat a l'AMI en el primer semestre del 2017:

"Entenc que en aquestes converses que faran amb C's i PPC plantejaran aquesta prioritat de la consulta sobre l'AMI per generar una alternativa a Barcelona".

Parlant de la consulta, Colau ha insistit que s'està treballant amb els grups en un reglament de participació que faciliti les consultes, perquè ara mateix és difícil celebrar-ne una si és d'iniciativa ciutadana. Un cop fet això, ha dit, caldrà acordar quines són les consultes prioritàries, perquè qui les convoqui serà el ple.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut