Barcelona

Convergència i Unió fan una crida a la calma a l'hora de convocar eleccions

Les dues formacions de la federació nacionalista coincideixen que no cal córrer cap a un avançament electoral

RedaccióActualitzat

Sense pressa per convocar eleccions. La federació nacionalista coincideix en el discurs en dos actes per separat. Convergència per una banda i Unió per l'altra celebren Consells Nacionals. El missatge que en surt és únic: no cal córrer a convocar eleccions.

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, fa una crida a no tenir pressa a decidir quan s'ha de votar. Abans, diu, cal consensuar el què i el com.

De de Bellaterra, Rull ha explicat que Convergència no vol "córrer", vol "arribar, votar i guanyar". Per això, diu, cal "escollir molt bé el moment" per aconseguir "la victòria".

"Sembla que la primera pregunta sigui el 'quan', i el 'quan' és la resposta que hem de ser capaços de donar quan siguem capaços d'haver construït i consensuat el 'què' i el 'com'"

A més, Rull, creu que ara el que cal fer és ampliar la base social i treballar perquè els ciutadans entenguin que la independència de Catalunya és possible.

Espadaler vol esgotar la legislatura

Unió també ha celebrat Consell Nacional i ha anat un pas més enllà de Rull. El secretari general dels democristians, Ramon Espadaler, s'ha mostrat partidari d'esgotar la legislatura. No es tracta d'aferrar-se a la cadira, han assegurat, sinó de continuar per aconseguir objectius ambiciosos també en l'àmbit nacional. 

Espadaler s'ha mostrat molt molest amb Esquerra Republicana. Demana explicacions a la formació liderada per Oriol Junqueras per la retirada del suport al govern. El polític d'UDC diu que el compromís era votar i aquest compromís s'ha complert. La paradoxa, segons Espadaler, és que ara els republicans els han deixat sols.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut