Barcelona

Convergència i Unió de Vic es presentarà a les eleccions amb Anna Erra com a cap de llista

Convergència i Unió aniran juntes a Vic i presentaran la convergent Anna Erra com a alcaldable

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió de Vic ja té candidat per a presentar-se a les municipals del mes de maig i, contràriament als últims anys, el candidat serà de Convergència, Anna Erra, actual primera tinent d'alcalde i Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vic. La decisió s'ha pres a primera hora de la tarda a Barcelona en una reunió on hi ha assistit els dos candidats, Anna Erra per CDC, i Josep Arimany per UDC.

Les males relacions entre Convergència i Unió a Vic fa temps que existeixen després de la desbandada dels integrants més sobiranistes de la militància d'Unió Democràtica descontenta amb el comandament de Josep Antoni Duran i Lleida. Aquesta desbandada va començar quan Duran i Lleida va fer fora del partit a l'alcalde Josep Maria Vila d'Abadal que va continuar amb la marxa de Xavier Farrés. Molts d'aquests ex integrants d'UDC van voler entrar a Convergència.

A partir d'aquí, la possibilitat d'un trencament de la federació de Convergència i Unió de Vic era possible on fins i tot Convergència s'havia plantejat presentar-se sola a les eleccions municipals. Aquest possibilitat però, ha quedat finalment allunyada del tot després de la decisió que es va prendre fa uns dies de presentar-se junts amb una resolució on les dues parts van haver de cedir. Així doncs, la candidata de Convergència i Unió a Vic serà Anna Erra de Convergència Democràtica de Catalunya. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut